Jong Management

Bedrijfsbezoek Record Industry

Record Industry, europa's vinyl platenperserij

Van buitenaf lijkt het pand aan de Nijverheidsweg in Haarlem niet bepaald op een fabriek. Eenmaal binnen blijkt het gebouw, dat ongeveer een voetbalveld groot is, het gehele productieproces van vinyl onder één dak te hebben.

Record Industry is een Nederlandse perserij van vinyl grammofoonplaten, gevestigd in Haarlem en opgericht in 1958. Het is een van de grotere platenperserijen in Europa. De perserij werd opgericht onder de naam Artone, werd eind jaren 60 overgenomen door CBS.

In 1998 nam Record Industry het stokje over van Sony. Sony zag geen toekomst meer in de vinyl-industrie. De sluiting van vele lp-fabrieken in die tijd, maakte dat de productie bij Record Industry steeg, want de vraag naar vinyl bleef begin 21e eeuw. Toen de mp3’tjes hun intreden deden, had de fabriek het even moeilijk. Zo’n 7 jaar geleden leefde de productie en verkoop van vinyl weer op, wat 4 jaar geleden een hoogtepunt bereikte; vinyl was heel populair. 

De platen die je wellicht in je handen hebt, kunnen zomaar dichtbij gemaakt zijn bij Record Industry in de Haarlemse Waarderpolder. De fabriek perst platen van onder andere Michael Jackson, Pink Floyd en Maroon5, maar ook van Chef’Special en Rondé

Jong Management maakt tijdens een unieke rondleiding in de ochtend kennis met tientallen mensen in de fabriek, die laten zien wat hun handwerk inhoudt.

Record Industry perst ruim 40.000 tot 50.000 platen per dag, gewoon in Haarlem!

Datum: 27 februari 2019
Aanvang: 9:30 uur (inloop 9.15 uur)
Duur: 1,5 - 2 uur.

LET OP! JM evenement is in de ochtend! AANMELDEN KAN TOT DE 23ste!

Record Industry
Izaak Enschedeweg 13
2031 CR Haarlem

Bedrijfsbezoek Record Industry

Record Industry
Izaak Enschedeweg 13
2031 CR Haarlem

Auto Lopen Tram Fiets