Jong Management

Bezoek aan de EBI / P.I. in Vught

Beste JM leden!

 

Nadat het vorig jaar helaas niet is doorgegaan, proberen we het dit jaar gewoon opnieuw! Het bezoek aan de EBI in Vught!

 

Een bezoek wat hoog heeft gescoord op onze wensenlijst. We reizen namelijk iets af richting het noorden en gaan een bezoek brengen aan een hele mysterieuze plek waar je normaal alleen binnen komt als je je niet zo netjes gedragen hebt, namelijk; de Penitentiaire Inrichting in Vught. Oftewel; de PI van Vught. Op dit speciale grondgebied van zo'n 30 hectare zijn negen verschillende regimes gehuisvest. De PI Vught is zowel een gevangenis, Huis van Bewaring (HvB), Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD), Extra beveiligde inrichting (EBI), Terroristen Afdeling (TA), Beheersproblematische Gedetineerden (BPG), Langdurige Forensische Psychiatrische Zorg (LFPZ), Zeer intensieve Specialistische Zorg (ZISZ) als een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). Met andere woorden; een hele bijzondere wereld met roemruchte bewoners en dus indrukwekkende verhalen en meer dan dynamische werkomgeving. Tevens krijgen wij een persoonlijke presentatie en rondleiding van directeur Yola (J.C.) Wanders. Zij is plaatsvervangend Vestigingsdirecteur én Directeur Veiligheid. Dit betekend simpel gezegd: de baas van de TA & EBI. Zij zal ons meenemen in alle factoren die haar werk zo boeiend maken, zoals de complexiteit en combinatie tussen alle regimes, de bijhorende media aandacht en de politieke verbanden.

Er gelden een paar spelregels bij deze unieke kans, houd hier a.u.b. rekening mee:

  1. De inschrijving op de landelijke site staat open tot 10 september 18:00 uur; dit vanwege het feit dat we een lijst met namen een week van te voren dienen aan te leveren. Dus meld je snel aan. Last minute afmeldingen zijn nooit gewenst, maar houd dat dit keer extra goed in het achterhoofd.17:0015.45
  2. Graag parkeren op het parkeerterrein en zoveel mogelijk in groepen van minimaal 8 personen het gebouw betreden (wacht dus buiten even op elkaar voor kleine groepsvorming).
  3. Legitimatie is verplicht; geen uitzonderingen.17:0015
  4. Het verzoek is om 'piepvrij' het gebouw te betreden, dus zo min mogelijk devices meenemen: denk aan tassen, gespen, laptops, telefoons, etc.. De spullen dus in auto laten. Kans op overvallen is minimaal, de boeven zitten immers aan de andere kant van de muur. Tevens bevindt het (parkeer)terrein zich aan het einde van doodlopende weg en zijn er camera's aanwezig.
  5. Vanaf 15:45 is het ontvangst, vanaf dat moment heeft de ochtend/ middag shift het terrein verlaten en is er dus ruimte om te parkeren. We starten om 16:00 uur.
  6. Om 17:15 start de daadwerkelijke rondleiding in de EBI
  7. Aansluitend (rond 19:00) gaan we gezamenlijk dineren bij de ijzeren man dit is aan het einde van de straat als we bij de Ebi wegrijden https://ijzerenman.nl graag even apart aangeven of je hier bij wil zijn (eigen bijdrage slechts 29,95 all-in)

Bezoek aan de EBI / P.I. in Vught

EBI Vught
Lunettenlaan 501
5263NT Vught

Auto Lopen Tram Fiets