Jong Management

Excursie Waterschap de Dommel

We zijn allemaal gewend om de kraan of douche aan te zetten en we krijgen toegang tot schoon drink- en douchewater. Maar wie weet precies wat hier allemaal voor nodig is? We gaan op bezoek bij Waterschap de Dommel om hierachter te komen, maar vooral ook om te zien wat het Waterschap nog meer doet.

Waterschap De Dommel beheert het water in Midden-Brabant. Met ruim 500 medewerkers werken ze aan schoon en voldoende water. Ook beschermen ze 890.000 mensen in ons gebied tegen wateroverlast. Dat doen we door het (grond)waterpeil te beheren, rioolwater te zuiveren en te zorgen voor schoon water in beken en sloten. In deze tijden van schaarste is het enorme uitdaging om de gehele regio te voorzien in haar behoefte.

We worden uitgenodigd bij de rioolwaterzuivering in Eindhoven, dit is één van de 8 locaties waar water gezuiverd wordt voordat het schone water terugstroomt in de beek.

Om beter beeld te krijgen bij de rioolwaterzuiveringsinstallaties, starten we met een rondleiding over het complex. Hierdoor starten we om 16.00 uur. Zorg er voor dat je op tijd aanwezig bent en trekt een paar stevige schoenen aan, gezien de excursie.

We sluiten dit bezoek af met een gezellig diner in de stad!

Ps. Praktische info bij aankomst:
Druk op de bel op de metalen zuil bij de poort, waarna u het terrein op mag. Auto's parkeert u bij het bedrijfsgebouw, een fietsenstalling bevind zich tegenover het excursiegebouw. We melden ons bij de receptie, daarna gaan we richting het excursiegebouw.

Excursie Waterschap de Dommel

Rioolwaterzuivering Eindhoven
Van Oldenbarneveltlaan 1
5631 AG Eindhoven

Auto Lopen Tram Fiets