Jong Management

Solicitatietraining JINC - 6 maart

Op woensdagochtend 6 maart 2019 werkt Jong Management Amsterdam mee aan een kort, sympathiek en belangrijk project om jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand een handje te helpen. Het project wordt georganiseerd door JINC in samenwerking met Jong Management.

 

Wat is JINC?
JINC helpt jongeren van 8 t/m 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: onder andere door beroepsoriëntatie op de werkvloer en het aanleren van (sociale) vaardigheden. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken. JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Met de projecten van JINC ervaren jaarlijks zo’n 48.000 basisschool- en mavo/vmbo-leerlingen hoe het werkt op de arbeidsmarkt.

 

Geen “hallo” maar “goedemorgen”

Hoe presenteer je je in een bedrijf, en hoe voer je een goed sollicitatiegesprek? Dat is voor veel jongeren moeilijker dan het lijkt. Op woensdag 6 maart leren ondernemers/ managers uit Amsterdam de kneepjes van het solliciteren aan 141 vmbo-leerlingen van College De Meer in Amsterdam Oost. Velen van hen hebben van huis uit niet de goede bagage meegekregen, en kunnen met wat hulp veel meer dan misschien op het eerste oog lijkt. Het concrete doel van deze ochtend? Deze leerlingen voorbereiden op het vinden van een goede stageplek of bijbaan.

 

In het kort
Datum:         woensdag 6 maart 2019
Tijdstip:        08.00- 12:45 uur, inclusief lunch

Voor wie:      141 vmbo leerlingen uit de 3e klas van College De Meer
Door wie:      14 managers/ondernemers uit het Amsterdamse bedrijfsleven
Locatie:        College De Meer, Lavoisierstraat 2, Amsterdam (Oost)

 


Hoe gaat het in zijn werk?
Je geeft de training samen met één van de andere leden van Jong Management. Je leert de jongeren via rollenspellen de ins en outs van het solliciteren: hand geven, oogcontact maken, vragen stellen etc. JINC neemt van te voren contact met je op om de training door te spreken en plant een evaluatieafspraak met je in. Daarnaast ontvang je een uitgebreid briefingspakket, met onder andere een trainershandleiding en sollicitatiebrieven van de leerlingen. Al twee keer eerder heeft JM'er Kasper Verhoek de Sollicitatietraining gegeven en hij is heel erg enthousiast!

 

Vind jij het ook leuk om een waardevolle bijdrage te geven aan de volgende generatie? Meld je dus snel aan! 

Solicitatietraining JINC - 6 maart

College De Meer
Lavoisierstraat 2
1098 TH Amsterdam

Auto Lopen Tram Fiets