Jong Management

JM HRLM - Clinic Murderball

Op maandag (!) 18 oktober zullen we onder begeleiding van Reda Hamouam kennis maken met murderball, ook wel rolstoelrugby. Be prepared!

Op 17-jarige leeftijd liep Reda Hamouam een dwarslaesie op nadat hij op het strand in Marokko een duik maakte en op een zandbank landde. Na een lange revalidatieperiode van heeft hij zijn studie opgepakt, is hij na 4 jaar afgestudeerd en begonnen aan een carrière.

Sinds 2010 werkt Reda voor het revalidatiecentrum Reade in Amsterdam als ervaringswerker waar hij nieuwe dwarslaesiepatiënten begeleidt door hun revalidatieproces. Tijdens zijn revalidatie kwam hij in aanraking met rolstoelrugby, een sport waar hij nu het leeuwendeel van zijn tijd in steekt. Sinds 2008 komt hij voor Nederland uit en in 2009 begon hij als aanvoerder van het team. De sport heeft hem veel gebracht, van het weer plezier hebben in sport tot de ervaringskennis die hij opdeed door met anderen met een beperking om te gaan op het gebied van zelfstandigheid, wet- en regelgeving, tot alle internationale reizen die hij voor de sport maakt en het netwerk dat je daarmee opbouwt.

In een gastlezing van Reda staan sport, het leven met een dwarslaesie, en revalidatie centraal. Hierbij gaat hij graag een dialoog met zijn publiek aan op een informele wijze en daagt ze uit om zichzelf in zijn schoenen (en op zijn wielen) te verplaatsen. Hij is een graag geziene gastspreker op HBO opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Utrecht en op de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Ons event vindt deze keer bij uitzondering plaats in Amsterdam, in de sportzaal revalidatiecentrum Reade aan de Overtoom. We beginnen om 19.30 uur en de clinic duurt 2 uur. Aangezien er materiaal moet worden geregeld, dienen we uiterlijk 7 oktober door te geven met hoeveel man we komen. Geef dus snel via de app door of je erbij bent. Er is plek voor maximaal 20 personen.

Tot maandag 18 oktober bij Reade Amsterdam! 

Groeten, 

Claudia en Hans

JM HRLM - Clinic Murderball

Reade
Overtoom 283
1054 HW Amsterdam

Auto Lopen Tram Fiets