Jong Management

JM Midden-Zeeland 17 okt Verdiepingssessie

Op veler verzoek organiseren we een verdiepingssessie, hier hebben we een interessante spreker (Maurice van den Hemel) voor ingehuurd. Als voorbereiding op de avond hierbij alvast een lange introductietekst:

Beste leden van Jong Management kring Midden-Zeeland,

We leven in een snel veranderende en steeds complexer wordende wereld. Het Corona virus heeft een enorme impact op het dagelijkse leven gehad, maar ligt gelukkig alweer even achter ons. Het klimaat verandert. De oorlog in Oekraïne duurt voort. De inflatie is niet meer torenhoog, maar nog steeds hoger dan gewenst. Personeelskrapte is er nog steeds en het ziekteverzuim is in Nederland al langere tijd bovengemiddeld. Wat te doen?

Als ondernemer sta je voor vele uitdagingen. Er wordt veel van je gevraagd en vele keuzes moeten dagelijks gemaakt worden. Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt?

Al jaren begeleiden wij ondernemers en vinden het fascinerend te zien dat sommige ondernemers heel succesvol zijn en anderen, met dezelfde mogelijkheden, falen. Hoe kunnen wij onze klanten echt helpen bij Gewoon Lekker Leven? Wat zijn de ingrediënten van succes en hoe krijgen we antwoord op vragen als: 

  • Ondernemerschap zou vrijheid moeten geven, maar voor velen geldt dat ze worden geketend in de waan van de dag en uiteindelijk te veel dingen moeten doen die ze niet leuk vinden. Hoe komt dat?
  • Vele ondernemers hebben te maken met negatieve stress: deadlines, klanteisen, processen die niet lopen, problemen met leveranciers of personeel, financiële druk…wat doet langdurige negatieve stress met de mens en wat voor desastreus effect heeft dit?
  • Iedere ondernemer wil een succesvol leven en een succesvol Wat is succes eigenlijk voor het menselijke brein en hoe komt het dat dit zo lastig te realiseren is?
  • Is succes in het bedrijf ook te koppelen aan een succesvol en fijn privéleven?
  • Personeel vinden en binden blijkt lastig in deze tijd. De nieuwe generatie jongeren lijkt vooral veel te willen verdienen, veel vrijheid nodig te hebben en fun in het werk. Wat moet je daar nou mee?
  • Waarom zegt personeel ja en doet vaak nee, of doet niet wat we beiden zijn overeengekomen?

Zelf hebben wij jaren geworsteld met deze vragen en zijn we continu op zoek geweest naar antwoorden. Voor onszelf en voor onze klanten. Het laatste puzzelstuk bleek breinkennis te zijn. We hebben als mensen allemaal een brein, maar er is ons nooit geleerd hoe dit orgaan, dat nagenoeg al onze beslissingen neemt, nu werkelijk functioneert. Bizar eigenlijk.

Je brein stuurt nagenoeg alles aan en is de basis voor succes of falen. Waarom leren we hier dan niks van op school of zijn er geen specifieke cursussen? Onbegrijpelijk.

Breinkennis als basis voor succesvol ondernemerschap

De afgelopen jaren hebben wij ons intensief laten trainen in het begrijpen hoe ons brein werkt. Duidelijk is geworden dat verandering plaatsvindt vanuit een plan met duidelijke doelen. Hoe maak je een “winnend” plan en zorg je dat je je doelen gaat halen? En wat zijn de doelen die zorgen voor een succesvol leven waarbij wij geloven dat zingeving het ultieme doel is en financiën een logisch resultaat. Welke lessen bieden de neurowetenschappen ons en wat hebben wij ontdekt bij onze samenwerking in de topsportwereld? Welke invloed heeft jouw persoonlijke DNA op jouw dagelijks leiding geven?

Maurice van den Hemel, oprichter en mede-eigenaar van Gewoon Lekker Leven, zal jullie op deze avond meenemen in bovengenoemde onderwerpen. Daarbij gaat hij dieper in op de theorie rondom deze onderwerpen en zal hij aandacht besteden aan de toepassing daarvan in de praktijk.

Geïnteresseerd om zelf meer te weten te komen? Gewoon Lekker Leven nodigt ons graag uit op hun nieuwe kantoor in Goes op dinsdag 17 oktober. Gedurende de avond zal Maurice zijn kennis en inzichten delen en tegelijk is er volop ruimte om je eigen vragen, overdenkingen in te brengen.

Heel graag tot dan!

Programma:

17:30 – 19:30 uur Eten bij Restaurant De Beren Goes (eigen bijdrage)
Hudsonweg 29, Goes

19:30 – 19:45 uur Ontvangst Gewoon Lekker Leven
Eberhardtweg 3-i, Goes

19:45 – 21:00 uur Presentatie en interactie Maurice van den Hemel

21:00 – 22:00 uur Afsluiting met een borrel

Als je vooraf mee-eet graag aanmelden per mail vóór 10 oktober. Uiteraard zijn partners ook welkom bij het eten en deze bijeenkomst. Je kunt je partner aanmelden via ‘introducees’ op de pagina nadat je jezelf hebt aangemeld. Graag tot dan!

JM Midden-Zeeland 17 okt Verdiepingssessie

Gewoon Lekker Leven
Eberhardtweg 3-i
4462 HH Goes

Auto Lopen Tram Fiets