Jong Management

JM Midden-Zeeland 31 augustus Vreetrace

Zaterdag 31 augustus a.s. houden we de jaarlijkse JM Vreetrace!

Vreetrace? Een korte uitleg voor de mensen die nog niet eerder met dit spektakel in aanraking zijn geweest.

Iedereen die mee doet, maakt één gerecht. De één maakt een voorgerecht, iemand anders een hoofdgerecht en weer een ander verzorgt het nagerecht. Het gezelschap aan tafel verschilt (zo veel mogelijk) per gang. Ook jij krijgt gasten, voor wie je een gerecht mag maken. Ervan uitgaande dat weer veel JM'ers én partners meedoen, wordt er op meerdere locaties tegelijkertijd gegeten, met zo'n 6 à 8 personen per adres.

Sommigen van jullie hebben al vaker mee gedaan, voor sommigen is het de eerste keer, maar voor iedereen is het een super ervaring!

Waarom heet het eigenlijk een 'Vreetrace'?

Je kunt je voorstellen dat het nuttigen van een voorgerecht in Poortvliet, het verorberen van een hoofdgerecht in Middelburg en het eten - maar ook bereiden - van een nagerecht in Goes een logistieke uitdaging is. Aangezien de deelnemers meestal de auto in plaats van het openbaar vervoer kiezen resulteert dit in hoge snelheid, artikeltjes-vijf en rokend rubber: samengevat een (vreet)race.

Wie bij jou aan tafel schuift voor welke gang, blijft voorlopig nog een verrassing. Pas enkele dagen van te voren krijg je te horen welke gang jij mag voorbereiden en op welk adres je verwacht wordt voor het voorgerecht. Daar hoor je vervolgens weer waar je naar toe mag voor het hoofdgerecht en nóg later waar het toetje genuttigd zal worden. Uiteindelijk ontmoeten alle JM'ers elkaar na afloop op een nog geheime locatie voor een borrel (of koffie). Voor de eerste gang wordt je omstreeks 18:00
uur - 18:30 uur verwacht. De exacte tijden krijg je nog te horen, want een half uurtje verschil kan best veel uitmaken in voorbereidings- en reistijd.

Kortom: een hartstikke leuk event waar je bij moet zijn! Voor de twijfelaars: er hoeven geen Masterchef's gewonnen te worden met je gerecht, deelname en gezelligheid is het belangrijkst! Afhaalmaaltijden, frietjes tussen de bouwmaterialen en zelfs Cup-a-Soup: alles heeft de revue al gepasseerd…

Voor de singles en de partnerlozen onder ons: als je graag wilt meedoen, maar het gezelliger vindt om sámen de aardappelen te schillen, laat dit dan weten. Je kunt je aanmelden via de website en vervolgens een "Reactie" plaatsen op de site. Als er meerdere tijdelijke setjes worden samengesteld, kunnen deze per gang nog eens worden gewisseld ook. De 'echte' koppeltjes gaan overigens gewoon de hele avond samen op pad.

In de week voor de Vreetrace ontvang je je persoonlijke Vreetplan, zodat je weet welke gang jouw verantwoordelijkheid wordt. Wie er die avond bij jou aanschuiven, blijft een verrassing tot de deurbel gaat!

Voor dieetwensen (allergieën e.d.) en vragen kan je even een mailtje sturen naar Verena Jongepier (vjongepier@avdw.nl).

We vragen je om jou (én je eventuele partner) zo snel mogelijk, want zo'n schema maken is een hels karwei, maar in elk geval uiterlijk op
30 juni a.s. op te geven. En, om diezelfde reden, gaan we er vanuit dat je, als je je hebt aangemeld, dus ook daadwerkelijk meedoet. Anders laat je het hele schema in de soep lopen en vallen er allerlei gaten aan de diverse eettafels.

Je partner kun je aanmelden via het knopje "introducee", dat verschijnt nadat je jezelf hebt aangemeld.

Komt allen!

JM Midden-Zeeland 31 augustus Vreetrace

Midden-Zeeland

Auto Lopen Tram Fiets