Jong Management

Lezing & degustatie biodynamische wijnbouw.

Beste JM'ers,

Nu de zomer weer voor de deur staat en de wijn koel willen we toch alles weten over wijn, wat is nu het verschil tussen biologisch en biodynamisch?

Wijnboeren die op biologisch-dynamische wijze (of kortweg biodynamische wijze of BD wijze) werken gaan nog een stapje verder dan hun biologische collega's.

Ludo Haers neemt ons mee in de wereld van de biodynamische wijnbouw.

Met het doden van insecten verdwijnen ook de roofvogels en andere dieren in de voedselkringloop. Onkruidverdelgers vernietigen alle flora dus niet alleen onkruid maar ook alle mooie veldbloemen.
 
Ook de wortels worden aangetast en daardoor gaan druiven uitdrogen. Ook vervuilen we ons grondwater.
De grote super commerciële wijnhuizen doen onophoudelijk een beroep op hun wijnboeren om wijnen op de markt te brengen die nog aantrekkelijker, krachtiger en meer passen bij de hedendaagse consument.
Het lijkt af en toe wel op wasmiddelreclame, wast nog witter. Gelukkig bestaat er ook nog een andere manier om de aarde te bewerken, een andere benadering van de plant, een andere manier om te oogsten en wijn te maken. 




Locatie:
’t Gerecht Restaurant & More
Havenstraat 12
4531 EK Terneuzen
0115-610900

 
Programma:
17.30 – 18.00 Inloop met drankje
18.00 – 19.45 Diner met keuzemenu
20.00 – 22.30 Lezing over wijn met degustatie door Ludo Haers
 

Graag ontvang GELIJK bij aanmelden jullie menukeuze per mail naar joyce.ultee@capriole.nl  

Voorgerechten:
Rundercarpaccio
Gerookte zalm & toast
Kaaskroketten

Hoofdgerechten:
Saté van varkenshaas
Vispan overgoten met garnalenbisque


Nagerechten:
Coupe ’t gerecht 2 bollen
Huisgemaakte tiramisu
Koffie of thee

 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het bestuur.

Lezing & degustatie biodynamische wijnbouw.

'T Gerecht restaurant & more
Havenstraat 12
4531 EK Terneuzen

Auto Lopen Tram Fiets