Jong Management

JM onderzoekt 27 maart 2019 "de Nederbanaan"

De titel van het Jong Management Congres dat op 4, 5 en 6 oktober zal plaatsvinden en dat wordt georganiseerd door JM Westland is 'Feeding the world'. Wij haken hier als kring Gelderse Vallei/Betuwe graag bij aan door ons te verdiepen in "de Nederbanaan" die in onze regio groeit. De Nederbanaan haalde in december 2018 het nieuws toen de eerste bananen in de kassen van Wageningen University en Research geoogst werden. De aanleiding van deze bananenteelt is heel serieus.

De wereldwijde productie van bananen staat onder zware druk door schimmels die de bananenplanten aantasten. Er zijn twee grote boosdoeners: de bananenziekten Black Sigatoka en Panama disease. Dit is een groot probleem, omdat banaan de voornaamste voedselbron is voor meer dan 400 miljoen mensen in de tropen. Banaan is het op drie na meest geconsumeerde voedingsgewas, het meest geconsumeerde niet-graangewas en bovendien is banaan het meest geconsumeerde fruit ter wereld. Bron: https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Bananenteelt.htm

Woensdag 27 maart a.s. zijn wij te gast bij Wageningen University & Research. Prof.dr.ir. Gert Kema (hoogleraar Tropische plantenziektekunde) zal ons vertellen over het onderzoek en ons rondleiden in de kassen, zodat wij de Nederbanaan met eigen ogen kunnen bewonderen. Een interessante bijeenkomst met een wetenschappelijk tintje!

Gert Kema:

"We zijn op weg naar duurzame bananenteelt die resistent zijn tegen ziektes en die worden geteeld in een gezonde bodem in een verantwoord sociaal klimaat."

Natuurlijk zal de avond traditiegetrouw worden afgesloten met een gezamenlijk diner. Het diner zal plaatsvinden bij Diels restobar (Vijzelstraat 2 in Wageningen). Mocht je niet deelnemen aan het diner of dieetwensen hebben, geef dat dan uiterlijk 18 maart door.

 

Bij deze bijeenkomst zijn ook geïnteresseerde JM'ers van andere kringen welkom. Mocht je graag willen deelnemen aan het event, meld je dan aan via de website. Nog geen lid van JM? Ook dan is het mogelijk om deel te nemen aan dit event. Stuur in dat geval even een mailtje naar geldersevallei@jongmanagement.nl.

 

Voorlopig programma

15:45 uur                             Verzamelen bij ingang Unifarm

16:00 uur                             Rondleiding kassen

17:00 uur                             Presentatie Prof.dr.ir. Gert Kema (hoogleraar Tropische plantenziektekunde)

18:30 uur                             Diner bij Diels Restobar (Vijzelstraat 2 in Wageningen)

JM onderzoekt 27 maart 2019 "de Nederbanaan"

Wageningen University & Research (entree Unifarm)
Bornesteeg 48
6708 PC Wageningen

Auto Lopen Tram Fiets