Jong Management

Ondernemen in koolstof, stikstof en fijnstof (VNO)

VNO-NCW DelftUitnodiging VNO-NCW Delft: Ondernemen in koolstof, stikstof en fijnstof. Stof tot nadenken! - 8 april

 
Onze stelling: De koolstof, stikstof en fijnstof problematiek bestaat niet. De situatie rondom de koolstof, stikstof en fijnstof biedt ondernemers juist nieuwe kansen en opent de weg naar nieuwe bedrijfsmodellen. VNO-NCW Delft nodigt de leden van Jong Management van harte uit om de hedendaagse ontwikkelingen rondom deze thema’s te ervaren.
 
De locatie en het programma geeft hieraan invulling. Bij Royal Delft creëren ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts Blauw. Dagelijks raken de penselen voorzichtig het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte mallen wordt gegoten. 
 
In het voorprogramma laten wij een start-up en gerenommeerd ondernemer aan het woord. Zij nemen jullie mee in hun innovatieve creatie en onderscheidende ontwikkelingen. Jan Rotmans is onze hoofddocent. Jan is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij publiceerde meer dan 200 maal over klimaatverandering, klimaatmodellen en duurzame veranderingen. Jan wordt van jongs af aan gedreven door het idee dat de wereld eerlijker moet zijn. Als kleine jongen had hij geen ambities om brandweerman of politieagent te worden. Hij had een enorme honger naar kennis en wilde maar 1 ding: professor worden en de wereld verbeteren. Op die manier zou iedereen op een eerlijke en gelijkwaardige manier op een mooiere aardbol kunnen wonen.
Jan weet iedereen in beweging te krijgen en na te laten denken over de plek waar ze nu staan en wat ze zelf kunnen doen om de toekomst mooier in te kleuren.
 
Na de lezing is er gelegenheid tot een rondleiding waarbij je alles ontdekt over de geschiedenis, het ambacht en de innovatie van dit koninklijke bedrijf.
 
Deze middag levert ons voldoende gespreksstof op. Stof tot nadenken!
 
Programma
16.00 uur Inloop
16.30 uur Opening
16.40 uur voorprogramma Eddy Wijnker, Greensand & Daan Luining, CTO Meatable
17.00 uur Lezing Jan Rotmans
18.00 uur Gelegenheid tot rondleiding, netwerken & borrelen
19.00 uur Einde bijeenkomst
 
Aanmelden
Dit evenementen wordt georganiseerd door VNO-NCW West. Je kunt je als Jong Management deelnemer inschrijven via onze JM app of website, het liefst vóór 1 april 2020. 
 
Royal Delft

Ondernemen in koolstof, stikstof en fijnstof (VNO)

Royal Delft (Koninklijke Porceleyne Fles)
Rotterdamseweg 196
2628 AR Delft

Auto Lopen Tram Fiets