Jong Management

Bedrijfsbezoek Reinier van Arkel

Bedrijfsbezoek Reinier van Arkel

 

We hebben nog een mooi carnavalsfeestje in het vooruitzicht, maar ook de maart bijeenkomst ligt alweer in het verschiet. Dit keer zijn we uitgenodigd bij ’s lands oudste psychiatrische ziekenhuis: Reinier van Arkel.

 

Reinier van Arkel is gespecialiseerd aanbieder van psychische en psychiatrische hulpverlening. Tegenwoordig is de organisatie gespecialiseerd in de behandeling van de meer ernstige psychiatrische zaken welke buiten de basis GGZ hulpverlening vallen.

 

Met een historie van 576 jaar krijgen we op 21 maart een uniek inzicht in de ontwikkeling van de psychiatrie over de eeuwen heen. We duiken in de geschiedenis van het ziekenhuis, maar krijgen ook te horen over het Reinier van Arkel van vandaag de dag.

 

We krijgen een rondleiding door de tentoonstelling over de historie van het ziekenhuis, bezoeken ruimtes met een verhaal zoals de regentenkamer, en nemen een kijkje op de ‘zolders van Reinier’ (over de meer recente geschiedenis).

 

Na afloop zijn we welkom bij Gossiemijne aan de Oude Dieze voor een hapje en een drankje.

Let op: vanwege de huisregels van Reinier van Arkel zijn we genoodzaakt om eerder te beginnen dan normaal. Ontvangst is om 16.45 en het bezoek start om 17:00 zodat we ook tijdig weer kunnen afronden.

 

Locatie start: Reinier van Arkel (Bethaniestraat 2, Den Bosch)

Ontvangst: 16:45 uur (start om 17:00 i.v.m. de beperkte tijd dat we toegang hebben)

Aanvang diner: 18:30 uur

Locatie diner: Gossiemijne (Oude Dieze 25, Den Bosch)

 

Parkeren kan eventueel bij Reinier van Arkel op het terrein voor de duur van het bezoek: vanaf de Hekellaan vlak voor de oude St Jacobskerk rechts.

 

Aan- en afmelden graag tijdig via het ledensysteem. En neem bij problemen even contact op met een van de bestuursleden.

 

Met vriendelijke groet,

 

het bestuur

 

Zet ook vast in je agenda:

  • Donderdag 18 april
  • Donderdag 16 mei
  • Vrijdag 21 juni - bbq met partner
  • Donderdag 19 september
  • Donderdag 17 oktober
  • Donderdag 21 november
  • Vrijdag 13 december – Kerstdiner met partner