Jong Management

De vanzelfsprekendheid van vrijheid?! #OPGEZWOLLE

Oorlog in Europa, dat is een nieuw tijdperk voor Nederland en de EU. Nederland zet in op een sterke Europese Unie die slagvaardig kan optreden in een steeds onvoorspelbaardere wereld. Een Unie die zijn economische macht effectief kan inzetten om zijn belangen te verdedigen.

De oorlog die nu in Oekraïne woedt, zet die stabiliteit onder druk. In een paar weken tijd is de wereld totaal veranderd. De strijd is niet alleen een bedreiging voor de inwoners van Oekraïne, maar voor de veiligheid wereldwijd. En dus ook voor die van ons in Nederland.
Maar hoe dichtbij of ver weg is deze oorlog voor ons, voor jou of voor mij?

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met Arjan Biel en Rob Drost, de grondleggers van Stichting Landmark Opgezwolle: de stichting achter de welbekende letters #OPGEZWOLLE. Je kent ze wel: de 2,5 meter hoge letters waar met trots foto’s van worden gemaakt. Deze letters staan voor vrijheid en vinden hun roots in Chernivtsi (Oekraïne) waar de letters zijn gebouwd.

Daarnaast gaan we door middel van een live-verbinding in gesprek met Maya, zij bevindt zich momenteel in Oekraïne en deelt haar ervaring met ons. 

Het belooft een indrukwekkende avond te worden waarin we in gesprek gaan over de situatie in Oekraïne en over vrijheid: wat betekent dit voor jou? We staan stil bij de echte verhalen en het effect hiervan. Wat beweegt Arjan om met Stichting Landmark Opgezwolle de enorme hulpactie op te zetten en wat zijn de uitdagingen die hierbij komen kijken? Samen met Arjan zoomen we in op de casus: hoe zetten we eenmalige donaties/bijdragen/hulp om naar een continue stroom om zoveel mogelijk impact te genereren? Nederland lijkt uitgegeven en uitgedoneerd maar Oekraïne zal een nog heftigere fase in gaan met de onzekerheid die nog komen gaat en de wederopbouw van het land.

 

Reflecteer, praat en denk jij mee? Meld je aan!

19:00-19:30 - inloop 

19:30 - woord van de voorzitster (terugblik 2021, vooruitblik 2022)

19:40 - toelichting jaarcijfers 2021 en budget 2022

19:50 - introductie nieuw lid 

20:00 - in gesprek met Arjan en Maya

21:00 - aan de slag met de casus 

21:30 - einde / borrel 

PS: alle data voor de bijeenkomsten van dit jaar zijn al terug te vinden in de JM app / op de website, zet ze alvast in je agenda! 

 

De vanzelfsprekendheid van vrijheid?! #OPGEZWOLLE

Landstede
Dokterspad 2
8025AW Zwolle

Auto Lopen Tram Fiets