Jong Management

Wat weet jij over .... Arbeidsmigratie?

Beste JM-ers,

24 Oktober staat de volgende bijeenkomst gepland. Als jij de fles van Frank nog niet soldaat hebt gemaakt dan zie je staan dat we aan het begin van dit jaar gepland hadden om onze bijeenkomst op 12 Oktober te doen. Dat is ons met enkele sprekers niet gelukt.... vandaar de verplaatsing naar Dinsdag 24 Oktober.

Wat gaan we doen? Stigma's onderzoeken en aan de kaak stellen rondom ..... Arbeidsmigratie.
Is de huisvesting van seizoensarbeiders echt zo heftig? Wie verdient er het meeste (en het minste) in de keten van onze (verse voeding)? En hoe is de werkdruk?

We starten met een powernapp (@rob) in Stella Maris waar 400 arbeidsmigranten uit oa Polen, Roemenie, Spanje en Portugal wonen. Het wordt natuurlijk een uitgebreide rondleiding waar we de beste hoekjes en gaatjes van deze huisvesting kunnen besnuffelen. Voer voor discussie tijdens het diner:).

Eefke Visser, COO bij Goodmorning BV (Uitzendbureau met ca 2500 arbeidsmigranten) en Karin Faase van Bakker Barendrecht (Vult alle groente- en fruitschappen van de Appie) gaan wij als JM-ers het hemd van het lijf vragen.

Tamara, Matthijs en Nick gaan begin Oktober field-research doen bij 'Verse Oogst'. Alle drie een dag frambozen, bramen en aardbeien plukken. Geweldig beeldmateriaal en sterke verhalen te verwachten. En natuurlijk onze ongezouten mening over hoe wij het als 'kantoorpersoneel' ervaren om te beuken in het veld of in de kas.

Tijdens het diner kunnen we samen heerlijk in discussie gaan. Wat vinden we nou eigenlijk van die overheerlijke, handgeplukte groentes en fruit op ons bord? Is het perfect zoals het is? "Moet" er iets veranderen? En ga ik nu toch voor die carriëreswitch van kantoor naar het aspergeveld?

Zien we jou ook 24 oktober om 17.30 uur?

Wat weet jij over .... Arbeidsmigratie?

Stella Maris
Kapelaan Kockstraat 91
4651 XD Steenbergen

Auto Lopen Tram Fiets