Jong Management

Ronald Kleverlaan over MKB-financiering

Op donderdag 27 augustus (17.00 uur) gaan we in gesprek met Ronald Kleverlaan, directeur van Stichting MKBFinanciering, docent aan de Universiteit Utrecht, adviseur, gastspreker en al jaren één van de meest invloedrijke personen in Europa op het gebied van crowdfunding. Ronald is mede-oprichter van het European Crowdfunding Network en auteur van onder andere "Crowdfunding The hype over", het standaardhandboek en bestsellerboek over crowdfunding voor iedereen die met crowdfunding wil beginnen.

De presentatie van Ronald vindt plaats op de de campus van Nyenrode University (Keizersgracht 285, in het gebouw van het bedrijf van Juan), maar er kan ook ingebeld worden (een hybride-event dus).

‘Corona’-thema’s
Ronald zal een presentatie over de diversiteit aan bedrijfsfinanciering in het MKB en een aantal alternatieve financieringsvormen toelichten die ongetwijfeld voor een aantal van ons nieuw zullen zijn. Dit gesprek met Ronald m.b.t. MKB-financiering is de volgende in een reeks actuele events over Corona-gerelateerde thema’s, aansluitend op de online sessies over gezondheid (IC-arts Maurits Hollander), economie (directeur Economische Zaken gemeente Amsterdam Stan Kaatee) en geluk ('geluksprofessor' Patrick Van Hees). 

Alternatieve financiering
De recente overheidsmaatregelen m.b.t. de Corona-pandemie heeft voor een ieder in meer of mindere mate gevolgen voor onze organisaties. Juist die gevolgen dwingen ons ertoe opnieuw na te denken over alternatieve financieringsvormen voor nu of in de toekomst. Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van (alternatieve) financiering als tegenhanger van reguliere financiering zoals een bancaire lening? Hoe gaan bedrijven om met het doen van investeringen? Zal er meer eigen vermogen ingebracht? Ook zijn er bedrijven die (noodgedwongen) loonoffers vragen van hun medewerkers, of systemen bedenken m.b.t. medewerkersparticipatie in het bedrijf. Iets wat bij startups en scaleups al wat langer zichtbaar is met bijvoorbeeld stock appreciation rights (SAR’s). Over deze en andere onderwerpen kunnen met Ronald in gesprek gaan.

Over Ronald Kleverlaan
Naast zijn werk voor Stichting MKBFinanciering is Ronald directeur van het European Centre for Alternative Finance aan de Universiteit Utrecht, adviseur bij Cambridge University en adviseur van de Europese Commissie. Verder is hij als spreker verbonden aan The Next Speaker (link) en senior partner bij CrowdfundingHub (link), een gespecialiseerd adviesbureau voor crowdfunding platformen, overheden en scale-up crowdfunding projecten. Ook is hij (mede-)auteur van een groot aantal artikelen, Europese onderzoeken en boeken over crowdfunding. Meer informatie over Ronald via http://www.altfinance.nl/.

Wij hopen jullie allen weer te zien op donderdag 27 augustus, inloop om 17.00 uur. De presentatie van Ronald vindt plaats op de de campus van Nyenrode University (Keizersgracht 285, in het pand van het bedrijf van Juan), maar er kan ook ingebeld worden (een hybride-event dus. Voor de mensen die inbellen zal er voorafgaand aan het event een link worden gedeeld voor de online inlog.

Ronald Kleverlaan over MKB-financiering

Campus Nyenrode University
Keizersgracht 285
1016 ED Amsterdam

Auto Lopen Tram Fiets