Jong Management

JM innovatietour 2024

Pionieren is innoveren

Het ontstaan van de jongste provincie van Nederland was al een sterk staaltje innovatiekunst. Uitgedacht op de tekentafel van dhr. Lely is Flevoland uitgegroeid tot een fijne provincie om te wonen en te werken.

Op dinsdag 18 juni heet kring Flevoland mede-JM’ers en introducées van harte welkom in de Noordoostpolder. Wij laten jullie deze dag niet alleen bedrijven zien die innoveren door de inzet van techniek en ‘omdenken’, maar nemen jullie ook mee naar locaties die tot de verbeelding spreken. Want onze provincie mag dan jong zijn, we hebben heel wat pareltjes te tonen!

Vanaf half 10 staan de touringcars klaar bij onze eindlocatie: Bij Ons in de Wellerwaard, Friesepad 4a Emmeloord.
Voor de mensen die er op tijd zijn bestaat de mogelijkheid om te kiezen in welke bus je plaats wilt nemen. Wij zullen de mensen evenredig verdelen zodat elke bus evenveel deelnemers heeft.

Uiterlijk 10.00 uur vertrekt de laatste bus naar onze ontvangstlocatie Pantropica. Ben je later dan 10 uur? Rijdt dan zelf naar Pantropica, aan het einde van de dag zetten we je af om je auto weer op te pikken.
Bij de tropische trekpleister Pantropica staat koffie en gebak klaar en vertrekken we vervolgens met bussen naar de locaties (iedere groep bezoekt 3 locaties). Rond een uur of 16h sluiten we de dag af met borrel en diner aan het strand Bij Ons in de Wellerwaard.


Hieronder de 9 bedrijven uitgelicht:

Kwekerij Bernhard
Met een oppervlakte van dik 25 hectare glas een grote speler in de regio Noordoostpolder. Innovatief en duurzaam dankzij de investering van 40.000 drijvende zonnepanelen en de aanleg van een groot aardwarmtenetwerk.

Tesselaar Alstroemeria
Tesselaar Alstroemeria is de grootste Alstroemeriakas van Europa en werkt iedere dag hard aan hun missie; prachtige bloemen maken zonder negatieve impact op het milieu.

VHM Machinery
Van een eenmanszaakje in een container op een boerenerf tot een internationale speler in de agrofood-keten ‘van land tot winkelmand’. Met een team van zo’n 50 trotse collega’s worden bij VHM Machinery de mooiste machines gebouwd die tot voor kort nog niet bestonden.

Kwekerij Wouters
Met ruim 44 hectare kassen is deze kwekerij een belangrijke speler in de markt op het gebied van eenjarige seizoensplanten. Van slimme marketingconcepten tot automatisering in de kassen, bij Wouters kijk je gegarandeerd je ogen uit.

Startblock
Wat rijdt daar nou voor enorm apparaat op de snelweg, het lijkt wel een huis? Niets is minder waar, bij Startblock worden in de fabriek complete woningen gemaakt die vervolgens naar locatie gereden worden.

MCR Machinery
MCR Machinery ontwikkelt wassystemen die groenten en fruit brandschoon maken en voorzien van een langere houdbaarheid. Jan-Pieter Reijnoudt is het brein achter deze innovatieve machines waarbij voedselverspilling zoveel mogelijk wordt tegengegaan.

Gouweleeuw
Gespecialiseerd in het stralen en spuiten van allerlei objecten van groot tot klein. Of het nu gaat om verticaal transport, grond-, weg- en waterbouwmachines, vuilniswagens of ander zwaar materieel: Geen klus is te groot of te zwaar voor dit bedrijf.

Andela Techniek & Innovatie
Gespecialiseerd in machinebouw ten behoeve van de agri- en foodsector die wereldwijd worden ingezet. Het team van Andela Techniek & Innovatie levert maatwerk en vindt het belangrijk de wensen van de klant te vertalen naar innovatieve en praktische oplossingen.

Conrad
Een internationaal gerichte, innovatieve organisatie uit Emmeloord met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klantspecifieke verticale grondboormachines. Maatwerk zoals maatwerk bedoeld is.

Laat je verrassen door enerzijds de innovatie in Flevoland maar anderzijds ook de recreatieve mogelijkheden en de geschiedenis die deze jong provincie te delen heeft.

Ons team is enorm enthousiast en hopen jullie aanmeldingen spoedig te zien!