Jong Management

Landelijk bestuur

Het Dagelijks Bestuur is belast met de dagelijkse leiding van JM en bestaat uit:

Julius Kousbroek (Voorzitter)

Julius Kousbroek is ondernemer en directeur van WePayPeople, een snelgroeiend bedrijf uit Amsterdam dat zich richt op het verzorgen van loonadministraties en het leveren van payroll services. Binnen het Dagelijks Bestuur van Jong Management is Julius voorzitter van de landelijke vereniging.

Als directeur van WePayPeople heeft Julius in 2011 en in 2012 een FD Gouden Gazelle in ontvangst mogen nemen, als het snelst groeiende bedrijf van Noord-Holland met een omzetgroei van 918% in de periode 2008-2010 en 849% in de periode 2009-2011. Julius Kousbroek vertegenwoordigt Jong Management binnen het Algemeen Bestuur van VNO-NCW.

Tessa Ruijgrok (Vice voorzitter)

Tessa Ruijgrok is als ondernemer zij betrokken bij verschillende organisaties in de HR dienstverlening. Ze is specialist in het begeleiden en adviseren van organisaties over het optimaal ontwikkelen van talent en de inzetbaarheid van de generaties op de werkvloer. Op dit moment houdt zij zich bezig met het positioneren van een innovatief Nederlands product voor optimaal inzetten van het arbeidspotentieel in landen over de hele wereld. Tessa was eerder zes jaar bestuurder in Kring Den Haag, waarvan drie jaar als voorzitter.

Okke Harm Bouwman (Penningmeester)

Okke Harm Bouwman is sinds 1 april 2015 zelfstandig ondernemer bij AJE-Interim. Hij is specialist in het adviseren van organisaties op het gebied van risicomanagement. Daarnaast is hij freelancedocent en examinator aan Nyenrode Business Universiteit voor enkele auditing gerelateerde vakken en is hij lid van de raad van toezicht van een grote primair onderwijsinstelling. Als penningmeester is hij het “financiële geweten” van de vereniging, beheert hij – onder toezicht van het dagelijks bestuur – de geldmiddelen en is hij verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening die op de ALV word besproken.

Pieter-Jan Helmink (Bestuurslid)

Pieter-Jan Helmink is DGA van Logisz Group. Een bureau voor interactieve marketing en communicatie, met vestigingen in Doetinchem (NL) en Kleve (DE). Logisz biedt creatieve en technische oplossingen voor elk communicatievraagstuk. Alle expertises zijn onder één dak gebundeld: communicatie, creatie en de alle modernste technologie. Sinds 2004 is Pieter-Jan verbonden aan Jong Management. Na enkele jaren actief te zijn geweest als voorzitter van JM kring Achterhoek, is hij sinds oktober 2014 algemeen bestuurslid binnen het Dagelijks Bestuur.

Rutger Muller (Bestuurslid)

Ondernemer in de schoenenbranche, bij Frans Muller Benelux B.V., waarbij hij met zijn team aan zo'n 4500 retailers in de Benelux schoenverzorging en accessoires levert. Deze producten worden vanuit de hele wereld ingekocht en geproduceerd. Dit oude familiebedrijf bestaat sinds 1853 en Rutger heeft het onlangs als 6e generatie overgenomen. Voordat hij het stokje overnam is hij consultant/interimmer geweest met bedrijfskundige achtergrond en heeft in die hoedanigheid bij vele bedrijven gewerkt in zowel Nederland als in Australië en Vietnam. Na 3 jaar als voorzitter Kring Groningen is Rutger per oktober 2015 toegetreden tot het Dagelijks Bestuur van Jong Management met onder andere de verantwoordelijkheid voor Jong Management Internationaal.

Leon van Meel (Bestuurslid)

Leon is in februari 2017 toegetreden tot het bestuur en is verantwoordelijk voor de ledenwerving. Hij is namens het DB tevens lid van de ledenwervingscommissie JM-Connect. Leon heeft veel ervaring opgedaan binnen de consultancy. Met zijn bedrijf Digito richt hij zich dan ook op organisatieverandering en -kwaliteit, en bedient hij klanten in binnen- en buitenland. Leon is tevens penningmeester in het bestuur van kring Rotterdam.