Jong Management

Anne Clarine Berkel - Kring Gelderse Vallei

JM’er in the Spotlight

Wie ben je, wat doe je, wat drijft je? Ik ben Anne Clarine Berkel, 28 jaar en woonachtig in Utrecht. In mijn vrije tijd speel ik tennis en rij ik graag paard. In september 2016 ben ik tezamen met mijn vader BRKL gestart. BRKL is een kantoor voor conflictbemiddeling en advocatuur. Ons avontuur is begonnen in de zomer van 2015 in het zuiden van Frankrijk. Onder het genot van een goed glas wijn en de Franse zon is het idee van het kantoor ontstaan. Onze liefde voor het vak staat centraal bij de uitoefening van ons kantoor, daarnaast geloven wij in oplossingen middels het aangaan van het gesprek met elkaar. Wij hebben een primaire focus op het begeleiden en bemiddelen van resultaatgericht conflictmanagement. Advocatuur is op dit moment onze corebusiness maar zodra de mogelijkheden zich voordoen proberen we conflictmanagement dan wel bemiddeling toe te passen. Onze drijfveer is de passie voor het gezamenlijk toewerken naar oplossingen met behoud van de relatie.

Hoe kwam je bij JM terecht?
Via Thom Dijkstra ben ik in contact gekomen met Jong Management. We hebben een aantal keer zakelijk gesproken over BRKL waarna hij mij uitnodigde een keer deel te nemen aan een bijeenkomst.

Welke uitdagingen zie je voor jezelf?
Op zakelijk gebied zie ik voornamelijk uitdagingen in de groei van naamsbekendheid van ons kantoor en mijzelf als individu namens BRKL. Omdat mijn vader in het verleden een kantoor in Veenendaal heeft gehad is de naam Berkel bij velen niet onbekend. Hierdoor blijkt het soms lastiger om mijzelf als individu neer te zetten dan ik mij had voorgesteld. Zeker bij zakelijke netwerkborrels ben ik meestal ‘de dochter van Cees’ in plaats van Anne Clarine van BRKL. Op persoonlijk vlak zit de uitdaging voornamelijk in de planning en beheersing van het fenomeen FOMO (Fear Of Missing Out). De acceptatie om bewust ergens niet aan deel te nemen of niet bij te zijn blijft lastig. Wellicht een bekende worsteling voor velen zo nu en dan.

Je bent nu pakweg een half jaar lid. Hoe heb je jouw eerste maanden ervaren en wat hoop je nog binnen JM te leren of mee te maken?
Helaas heb ik nog niet aan zoveel evenementen kunnen deelnemen. Wat mij voornamelijk opvalt is dat iedereen ontzettend gepassioneerd is over zijn of haar firma dan wel het vak dat zij uitoefenen. Ik haal enorm veel energie uit diegene die ik spreek. Ik hoop deze energie te blijven halen uit de bijeenkomsten en te leren van de passie en het doorzettingsvermogen van de leden.

Anne Clarine Berkel - Kring Gelderse Vallei

Anne Clarine Berkel
Kring Gelderse Vallei/Betuwe

Wat mij voornamelijk opvalt is dat JM-leden ontzettend gepassioneerd zijn over hun firma dan wel het vak dat zij uitoefenen. Ik haal enorm veel energie uit diegene die ik spreek. Ik hoop deze energie te blijven halen uit de bijeenkomsten en te leren van de passie en het doorzettingsvermogen van de leden.