Jong Management

Anne-Marije Buckens - Kring Arnhem/Nijmegen

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Anne-Marije Buckens (29 jaar). Ik woon in Nijmegen. Sinds 7 jaar run ik mijn loopbaancentrum voor 50-plussers, 50 Company. Tijdens mijn studie HRD was ik het niet eens met de situatie voor 50-plussers op de arbeidsmarkt. Ik deed onderzoek naar hoe werkgevers nu écht denken over deze doelgroep en besloot om me in te zetten om de 50+ arbeidsparticipatie te vergroten door 50-plussers aan het werk te gaan helpen. Ik begon met werkzoekenden te adviseren en een groot netwerk van werkgevers op te bouwen zodat ik concreet deuren kon openen voor werkzoekenden. Dit doe ik nog steeds, en daarnaast houd ik me bezig met duurzame inzetbaarheid, werving en selectie, mobiliteit, trainingen en lezingen. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn team vele honderden 50-plussers aan een nieuwe baan geholpen.

Welke uitdagingen zie je in de komende jaren voor jezelf?

Het gaat veel beter met de 50-plussers op de arbeidsmarkt. Het gaat de goede kant op met mijn missie. De komende tijd verschuift onze focus van outplacement bij ontslag, naar preventie in de vorm van ontwikkeladvies en trajecten in het kader van duurzame inzetbaarheid. Voorkomen van werkloosheid onder 50-plussers, is beter dan genezen. Afgelopen periode hebben we 3 nieuwe vestigingen geopend. Verdere landelijke uitrol is zeker ook een uitdaging voor de komende jaren.

Hoe draagt kring Arnhem/Nijmegen bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?

Ik run mijn bedrijf alleen en vind het fijn om met collega-ondernemers te sparren en ervaringen te delen. Bij JM vind ik leeftijdsgenoten met dezelfde drive, ervaringen en uitdagingen. Ik vind het heel prettig om hun verhalen te horen en hen om advies te vragen over de ondernemersuitdagingen waar we allemaal voor staan. We bezoeken elke keer interessante bedrijven. Zo kom je nog eens ergens. Daarnaast zijn de bijeenkomst van kring Arnhem/Nijmegen ook nog eens hartstikke gezellig!

Anne-Marije Buckens - Kring Arnhem/Nijmegen

Anne-Marije Buckens
Kring Arnhem/Nijmegen

'Bij JM vind ik leeftijdsgenoten met dezelfde drive, ervaringen en uitdagingen.'