Jong Management

Anouk Dijkstra - Kring Amsterdam

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Anouk Dijkstra. Geboren Brabantse, woonachtig in Amsterdam. Ik ga graag op avontuur, houd van onbekende situaties en ben dus ook wel een beetje nieuwsgierig. Ik ben opvolger van onze familiebedrijven Prevesco B.V. & Kooiman Apparatenbouw. Beide maakbedrijven, beide in staal. Bij Kooiman maken we drukvaten en warmtewisselaars voor de (petro)chemie, ik heb in dit bedrijf ong. 90% van de dagelijkse leiding. Bij Prevesco hebben we ons eigen product: UniFlow. Dit is een innovatie in druppelafscheidingtechniek. We leveren aan de industriële koeltechniek (denk aan grote vrieshuizen, gekoelde distributiecentra, schaatsbanen, groente/fruittelers, grote kantoorgebouwen, etc.). Mijn vader heeft UniFlow ontwikkeld en laat aan mij de schone taak om ons product echt in de markt te zetten.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Ik zou graag zoveel mogelijk, zo snel mogelijk en als het even kan alles tegelijk leren. Op dit moment ben ik naast Kooiman ook Prevesco opnieuw aan het 'inrichten' en het bedrijf aan het voorbereiden om de wereld te veroveren met UniFlow. Er moet tenslotte overal op de wereld gekoeld worden… Ook zijn markten als olie&gas en energie (uit biomassa) heel interessant voor UniFlow. Gezien mijn geringe werkervaring (2012 afgestudeerd), betekent dit dus groei op alle vlakken; persoonlijk en professioneel.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

Ik houd van water, zeilboten en het liefst bak ik vanalles in het weekend. Ik ben vaak druk met mijn sociale leven, feestjes vieren in de stad en een beetje bijkomen van alle werkgerelateerde avonturen.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Via internet, ik was opzoek naar metgezellen en heb een poging gewaagd. Heel vroeger was dit netwerk voor opvolgers binnen familiebedrijven, inmiddels is het breder en dat is prima denk ik. Ik ben wat terughoudend geweest definitief lid te worden aangezien er weinig maakbedrijven lid zijn. Maar kring Amsterdam heeft me overtuigd en nu ben ik dus van de partij!

Anouk Dijkstra - Kring Amsterdam

"Ik zou graag zoveel mogelijk, zo snel mogelijk en als het even kan alles tegelijk leren"

Anouk Dijkstra
JM'er in the Spotlight - oktober 2016