Jong Management

Bilderbergconferentie 2018

Evenementenverslag

Op 2 en 3 februari 2018 vond de jaarlijkse (besloten) Bilderbergconferentie weer plaats.

Dit was alweer de 56e editie, zoals altijd georganiseerd door VNO-NCW. Ook leden van Jong Management kregen een uitnodiging om aanwezig te zijn bij deze bijzondere conferentie, en vele zijn op die uitnodiging ingegaan. Er waren dit jaar ruim 50 Jong Management leden aanwezig.

Elke conferentie kent een ander thema. Het thema dit jaar was: winnaar of verliezer? Hoe bereiden we ons voor op de toekomst in een nieuw tijdperk?

De sprekers namen de deelnemers mee in hun vaak inspirerende en bijzondere verhalen. Van Jean-François van Boxmeer (CEO van Heineken) tot aan Hans de Boer (oud-voorzitter VNO-NCW), en van Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau tot het inspirerende en indrukwekkende verhaal van Tererai Trent, Zimbabwaanse-Amerikaanse doctor in agrarische educatie, die zich wereldwijd inzet voor onderwijs. Recent publiceerde zij ‘The Awakened Woman’.

Op de zaterdagochtend was het podium aan minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees. Hij hield een bevlogen speech die je hier kunt teruglezen: http://www.nieuwsszw.nl/speech-minister-koolmees-o...

Naast het plenaire programma gingen de deelnemers in paralelsessies verder met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld over de vraag wat de rol van de werkgever in de maatschappij is, wat de huidige problemen zijn en hoe men als ondernemer kan helpen en kan voorbereiden op een toekomst in het nieuwe tijdperk. Een korte samenvatting van de uitkomsten van deze deelsessies is hier te vinden: https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/downloa...

Al met al was het een mooi en inspirerend weekend, voor alle deelnemers waaronder de grote groep JM-leden.

Op naar volgend jaar!

Belangrijke noot: alles wat gezegd wordt op de Bilderberg conferentie valt onder de Chatham House Rule. Alleen wanneer een spreker/deelnemer er zelf voor kiest om uitspraken te delen (zoals minister Koolmees dus), dan zijn de uitspraken openbaar.

Bilderbergconferentie 2018