Jong Management

Casper Bakker Kring Arnhem/Nijmegen

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Casper Bakker, 29 jaar, en mede-oprichter van Picqer en sinds 2011 lid van de Kring Arnhem/Nijmegen. Picqer is online software voor webwinkel magazijnen. Daarmee kunnen webwinkels hun magazijn in een middag automatiseren, zonder consultants of dagen lange cursussen. We zijn net 4 jaar bezig, waarvan 2 jaar full-time en we verwerken nu ongeveer 2% van alle Nederlandse e-commerce bestellingen. Op mijn 15e schreef ik mijn eerste bedrijf in bij de Kamer van Koophandel en met Picqer ben ik inmiddels met het 5e avontuur bezig. Ik ben voornamelijk een ‘technical founder’: het starten en leiden van een bedrijf met een technische blik gericht op het product.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Met een snel groeiend team verschuift mijn werk steeds meer naar ‘manager’ en het leiden van het team. Dat is voor mij iets nieuws na 14 jaar ondernemen, maar iets waar ik graag goed in wil worden. Mijn compagnon Stephan Groen en ik steken er veel tijd in om daar beiden elke week beter in te worden.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

Samen met mijn vrouw Marleen reizen we regelmatig om andere landen en culturen te bekijken. Dat is goed voor inspiratie en je relativeringsvermogen. Verder vind ik het leuk om anderen te helpen zoals bijvoorbeeld als mentor bij Startup Weekend Utrecht of door bij te dragen aan open source software projecten. En om fit te blijven sport ik in de sportschool en als het beter weer is buiten hardlopen en golfen.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Begin 2011 nodigde bevriende ondernemer Robbert Karreman mij uit om een kijkje te komen nemen bij Jong Management Arnhem/Nijmegen. De sfeer, de mensen en de inhoud was gelijk zo goed dat ik nooit meer weg gegaan ben. Een hele tijd was ik de jongste, maar de laatste tijd zijn er gelukkig meer jonge leden in de kring.

Casper Bakker Kring Arnhem/Nijmegen

"Ik ben voornamelijk een ‘technical founder’: het starten en leiden van een bedrijf met een technische blik gericht op het product."

Casper Bakker
JM'er in the Spotlight - december 2016