Jong Management

Dave Schiphorst - Kring Stedendriehoek/Utrecht

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Dave Schiphorst en ik ben eigenaar van evenementenbureau Sfeer en Smaak. Mijn huidige ondernemersavontuur startte in de zomer van 2014, toen ik – op aandringen van familie en vrienden – meedeed aan de wedstrijd ‘Zet je burger op de kaart’ van Heinz. Op dat moment werkte ik binnen de vergader- en evenementenbranche en was ik fervent hobbykok. Mijn signatuur hamburger (waar ieder bbq-seizoen weer nieuwe verse ingrediënten bij in gingen) bleek goud waard. Dave’s Oerburger, zoals we ‘m voor de gelegenheid noemden, werd door o.a. topchef Ron Blaauw uitgeroepen tot de beste burger van Nederland. Met beoordelingen als ‘Een burger zoals een burger hoort te zijn!”

Dat was leuk, dachten we. Maar ik wist toen nog niet dat het balletje vanaf dat moment ging rollen. En goed ook! Nu, exact vijf jaar later heb ik een eigen evenementenbureau en een vergaderlocatie midden op de Veluwe. Alles waarvoor ik ontzettend veel passie heb komt hierin samen: mensen vermaken, inspireren en verder helpen.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Op dit moment staan mijn team en ik aan de vooravond van een nieuwe uitdaging: een nieuwe vergaderlocatie op een fantastische plek. Daarnaast wordt er achter de schermen door strategen en marketingcommunicatie professionals gewerkt aan een vernieuwde propositie en een nieuwe bedrijfsnaam. Daarmee valt straks alles samen. Alles waar we voor staan en waarin we geloven. We maken daarmee ook een grote professionaliseringsslag.

We zetten met ons bedrijf de volgende stap, dit brengt ook voor mij als ondernemer en als persoon nieuwe uitdagingen met zich mee. Met de opening van onze vergaderlocatie het Kiemkwartier in 2017 zag ik de omzet dat jaar stijgen. Ook in 2018 en 2019 bleef mijn bedrijf groeien. Met mijn passie en enthousiasme kom ik ver, maar ik moet blijven investeren in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Alleen dan ben ik in staat om anderen te blijven verrassen, verbazen en te inspireren.


Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Stedendriehoek en kring Utrecht bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?

Ik meldde me aan voor een ledenwervingsavond bij kring Stedendriehoek om mijn lokale netwerk verder uit te breiden. Tijdens het congres vorig jaar sprak ik een aantal mensen van kring Utrecht, wat direct goed klikte. Vervolgens sloot ik me ook hierbij aan. Het is verfrissend om te spreken met ondernemers met ieder hun eigen verhaal en om te sparren over de struggles waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Het is ‘what you see, is what you get’ en daar houd ik van. Gewoon lekker no-nonsense en dingen niet mooier maken dan ze zijn. Juist in de fase waarin ik nu met mijn bedrijf zit heb ik ontzettend veel aan mijn gesprekken met andere JM’ers.

Dave Schiphorst - Kring Stedendriehoek/Utrecht

Dave Schiphorst
Kring Stedendriehoek/Utrecht

'Het is verfrissend om te spreken met ondernemers met ieder hun eigen verhaal en om te sparren over de struggles waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Het is ‘what you see, is what you get’ en daar houd ik van. Gewoon lekker no-nonsense en dingen niet mooier maken dan ze zijn. Juist in de fase waarin ik nu met mijn bedrijf zit heb ik ontzettend veel aan mijn gesprekken met andere JM’ers.'