Jong Management

Ellen de Kimpe - Kring Helmond

JM’er in the Spotlight

Wie ben je, wat doe je, wat drijft je?

Mijn naam is Ellen de Kimpe, 32 jaar. Na jaren in Maastricht en Den Bosch gewoond te hebben ben ik vorig jaar met mijn gezin terug gegaan naar mijn “roots” in Helmond. Samen met mijn zus ben ik opvolger van onze familiebedrijven Ariza b.v. en Dixap. Wij zijn al 26 jaar actief in de verwerking van fruit tot sappen, concentraten en purees.

Welke uitdagingen zie je voor jezelf?
Mijn vader wordt eind deze maand 66 jaar. De grootste uitdaging voor mijzelf is dan dus een logische, namelijk een succesvolle overdracht van de bedrijven. Wij zien het als grootste uitdaging om aan de ene kant de identiteit van onze organisatie te bewaken zoals mijn vader die heeft neergezet maar tegelijkertijd enkele slagen te maken voor wat betreft de professionalisering. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van de samenwerking tussen onze locatie Helmond en onze locatie Turkije.

Je bent lid van je tweede kring, wat heeft JM jou gebracht en zie je verschillen tussen deze kringen?
Toen ik in Den Bosch woonde ben ik lid geworden van Kring Noord Oost Brabant. Na enkele jaren lid te zijn van deze kring ben ik door mijn verhuizing overgestapt naar kring Helmond, welke op dat moment in oprichting was. Kring Helmond is dus inderdaad mijn tweede kring en ik moet zeggen dat het erg goed bevalt. Het leuke aan Helmond is dat we hier een echte maakindustrie hebben. Zo zitten er veel Food en Agri maar ook Tech en Automotive bedrijven in de regio die al jarenlang bestaan. Binnen kring Noordoost-Brabant zitten ook veel bedrijven die al generaties lang bestaan en heel wat leden zijn bezig geweest met de bedrijfsoverdracht. In die regio merk je aan de andere kant dat er wat meer ruimte is voor jonge ondernemers in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening.

JM heeft mij voornamelijk een groot netwerk gebracht. Ik vind het super leuk om nieuwe mensen te leren kennen en te weten waar zij mee bezig zijn. Binnen kring Helmond hoop ik dat we de mooie mix die we nu hebben voort kunnen zetten met misschien nog net wat meer nieuwe aanwas van leden/bedrijven die wel in de regio zitten maar nog geen lid zijn.

Ellen de Kimpe - Kring Helmond

Ellen de Kimpe
Kring Helmond

'Wij zien het als grootste uitdaging om aan de ene kant de identiteit van onze organisatie te bewaken zoals mijn vader die heeft neergezet maar tegelijkertijd enkele slagen te maken voor wat betreft de professionalisering.'