Jong Management

EU Trade Policy Days

Evenementenverslag

Op 4-6 december organiseerde de Europese Commissie de EU Trade Policy Days met als titel 'What is it, why it matters’. Op de conferentie, georganiseerd door de Europees commissaris voor handel Cecila Malström, bespraken vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, deskundigen en journalisten de actuele handelsbeleidskwesties in de EU.

Jong Management was de mogelijkheid geboden ook een afvaardiging te leveren. Joanna Biernat, lid van kring Amsterdam, reisde voor JM af naar Brussel en voegde zich bij de verschillende plenaire sessies rondom het centrale thema. Er kwamen diverse onderwerpen aan bod; zo discussieerden de deelnemers onder andere over de economische partnerschapsovereenkomst met Japan, de CETA-handelsovereenkomst met Canada en de modernisering van de handelsovereenkomst met Mexico.

Joanna blikt enthousiast terug op haar dagen in Brussel: 'Het evenement gaf me de gelegenheid om te discussiëren met leiders en experts op het gebied van handelsbeleid voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij de panelsessies was er niet alleen ruimte om vragen te stellen maar werd het door de beleidsmakers juist ook gewaardeerd dat je ideeën deelde met de groep. Ik vond het enorm interessant om als lid van Jong Management tijdens deze conferentie de inspanningen van de Europese Commissie van dichtbij mee te maken.'Meer lezen over EU Trade Policy Days? Meer info vind je op de website van de Europese Commissie.