Jong Management

Farid Saaidi - Kring Friesland

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?
Hoi! Mijn naam is Farid Saaidi, maar beter bekend als Fer. Ik ben een 32-jarige Fries met Marokkaanse en Duitse roots. Samen met mijn vriendin woon ik in de culturele hoofdstad van Nederland, Leeuwarden (ja ok, dit was in 2018 maar dit mag je voor altijd blijven gebruiken toch? Haha :)

Sinds 2019 ben ik ondernemer en onder de naam Fer Koffie aan de slag in de hospitality en dynamische wereld van de events. Ik help ondernemers in Nederland met het verbeteren van de koffiekwaliteit en verzorg en serveer ik koffie op lokatie bij evenementen en beurzen. De focus ligt momenteel vooral op dit laatste punt. Ik zet mij in om contact te leggen met bezoekers van een beurs of expo. Hiermee ondersteun ik bedrijven met het zoeken naar kwalitatieve leads. Tijdens het schenken van de koffie onderhoud ik namelijk gesprekken met gasten en zoek ik uit waarom ze naar de beurs zijn gekomen. Mochten ze oprechte interesse tonen dan verwijs ik ze door naar een accountmanager. Dit bespaart veel lange gesprekken die op niks uitlopen voor de opdrachtgever zodat deze zich kan focussen op de echte leads.

Wat is je doelstelling op zakelijk en persoonlijk gebied?
Mijn focus ligt momenteel op het openen van een van de eerste specialty koffiezaken van Friesland met flexwerkplekken. Elke maand zal hier een andere koffiebrander met verschillende koffies te vinden zijn op de molen. Zo kan ik mijn gasten blijven verassen met wat koffie allemaal wel niet te bieden heeft. Denk aan koffie met een smaak van zoete kersen, citrusvruchten of zelfs tabak! (dit zijn de echte smaken van de koffiebes zelf, na de branding, zonder toevoegingen zoals siropen)

Mijn persoonlijke doelen zijn diep verbonden met mijn zakelijke doelstellingen. Door het openen van een koffiezaak in mijn stad ga ik gek genoeg meer tijd overhouden om te besteden met mijn gezin. Ik ga het samen doen met mijn partner en hoop hier gewoon veel plezier uit te halen!

Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Friesland bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest wat mensen in beweging zet en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Door middel van het aanmelden bij een ondernemersvereniging wilde ik in contact komen met gelijkgestemden en sparren over ideeën, visies en oplossingen. Het maakt dan niet uit in welke branche je werkzaam bent. Het gaat om de energie die iemand met zich meebrengt.

Bij het starten van mijn onderneming heb ik contact gezocht met JM Friesland. De ‘vibe’ van al deze jonge ondernemers sloot naadloos aan bij wat ik zocht. Het delen van informatie op een informele manier met zo veel toffe mensen!

Welk levensmotto past bij jou?
Dat is simpel: ik ben al sinds jongs af aan gefascineerd van koken en volg daarom grote namen zoals Michael Pierre White. Zijn motto is “Perfection is a lot of little things done right”. Dit begint met het hebben van plezier in je werk, want dit draag je echt over op de gast. Gevolgd door niet te veel te willen doen, focus je op je op de basis en doe alles wat je doet gewoon goed. Dan kom je, naar mijn mening, verdacht dichtbij perfectie.

Farid Saaidi - Kring Friesland

'Perfection is a lot of little things done right'

Ik ben al sinds jongs af aan gefascineerd van koken en volg daarom grote namen zoals Michael Pierre White. Bovenstaande motto is eigenlijk van hem maar slaat ook totaal op mij. Het begint met het hebben van plezier in je werk want dit draag je echt over op de gast. Gevolgd door niet te veel te willen doen, focus je op de basis en doe alles wat je doet gewoon goed. Dan kom je, naar mijn mening, verdacht dichtbij perfectie.