Jong Management

Freek Zegwaard - Kring Stedendriehoek

JM’er in the Spotlight

Wie ben je we wat doe je?

Freek Zegwaard, mede-eigenaar en oprichter van Vintake Wijn op Maat. Na jarenlang als sommelier te hebben gewerkt in horeca in binnen- en buitenland, ben ik in 2014 samen met een vriend/collega Vintake Wijn op Maat gestart. Zonder vast assortiment en zonder winkel verzorgen wij Wijn op Maat voor partiulieren, horeca en bedrijven. Voor elke klant, groot of klein, gaan wij op zoek naar een passende wijn. Dit doen wij via onze V-Intake, een kort vragenvuur over wijn en smaak. Wij doen het selectiewerk om in de wijnwereld de pareltjes te onderscheiden van de Chateau Migraine’s. Wij werken samen met een groot aantal gespecialiseerde importeurs, die voor ons per streek of land de krenten uit de pap zoeken. Ons klantenbestand is heel breed, zo helpt Vintake restaurants met het zoeken naar een nieuwe huiswijn en particulieren met het vullen van de wijnkelder met Grand Cru Bourgogne en Bordeaux. Ook voor relatiegeschenken kun je bij ons terecht. Wij gaan samen met de klant op zoek naar het geschenk wat zijn of haar bedrijfsfilosofie het beste weergeeft.

Verder zijn wij als Vintake Sommeliers ook in te huren voor wijnproeverijen en cursussen.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

In principe zou elke stad geholpen zijn met een Vintake Sommelier. Een persoonlijk wijnconsultant die jouw smaak precies kent en daar mooie suggesties voor doet. Wij zijn op dit moment aan het scouten op geschikte Vintake Sommeliers die in andere steden de mensen aan betere wijn kunnen helpen.

Wat houd je buiten je werk nog bezig?

Ik heb net een huis gekocht in Apeldoorn, daar ben ik druk mee. Verder ben een fanatiek sportvolger/kenner, jammer genoeg niet zo fanatiek beoefenaar, alhoewel ik elke week op de squashbaan ben te vinden. Verder ben ik een enorm muziekliefhebber en ga ik graag naar concerten.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Toen we net begonnen met Vintake zijn we gaan kijken bij verschillende netwerk-organisaties. Eén daarvan was VNO-NCW. Daar werd ook een kort praatje gehouden door iemand van JM Kring Steden-Driehoek. Daar kregen we direct een goed gevoel bij.

Freek Zegwaard - Kring Stedendriehoek