Jong Management

Gerard Kool - Kring Delft

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Gerard Kool, MD van E-nolis BV gevestigd te Eindhoven. Ons bedrijf is volledig gericht op het verduurzamen van de gebouwde omgeving m.b.v. de kracht van data. Data science gecombineerd met diepgaande kennis van energiegedrag van gebouwen heeft geleid tot krachtige software ‘Energy Navigator’ genaamd. Zo krachtig dat Energy Navigator in een paar minuten, zonder gebouwinspectie, de best mogelijke diepgaande energie diagnose levert.

Enige tijd geleden heb ik besloten alleen nog te gaan voor duurzame positieve impact. De schaalbaarheid, de mogelijke impact en de urgentie om de verspilling van energie te stoppen, motiveren mij enorm in mijn huidige werk.

Ik ben kringlid van kring Delft, en bestuurslid van JM Internationaal. De agenda-battles als ondernemer met een gezin met 3 kinderen voer ik met mijn vrouw Ingeborg, eveneens gepassioneerd ondernemer.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?
In mijn werk gaat hetgeen wat goed is om te doen niet altijd hand in hand met de portemonnee van de beslissers. Ik wil groeien in het uitlijnen van die belangen om zo meer impact te realiseren. Netwerk speelt daarbij een grote rol; met de jaren groeit mijn netwerk en wordt het steeds leuker om puur op relatie resultaten te boeken.


Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Delft bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?

Wolter Smit en Marck Hagen, beiden oud landelijk voorzitter, hebben me bijna naar binnen gesleurd. Delft was en is een nuchtere kring, recht door zee en erg gezellig. Ik voel me er thuis en deel veel met kringleden. Daardoor krijg ik ook veel terug en groei ik als ondernemer en als mens. Als oud-voorzitter heb ik veel raakvlak met JM landelijk gekregen. Erg leuk en een aanrader voor iedereen die wel eens buiten de eigen kring wil kijken.

Uit mijn landelijke activiteiten is JM Internationaal gegroeid. Het op de kaart zetten van persoonlijk en zakelijk groeien over de grens is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. De internationale reizen zijn stuk voor stuk intensieve missies en tegelijk retraites met unieke belevenissen met vaak nieuwe ondernemers. De grootste veranderingen die ik als ondernemer doormaak komen mede door JM Internationaal.

Gerard Kool - Kring Delft

Gerard Kool
Kring Delft

'Uit mijn landelijke activiteiten is JM Internationaal gegroeid. Het op de kaart zetten van persoonlijk en zakelijk groeien over de grens is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. De internationale reizen zijn stuk voor stuk intensieve missies en tegelijk retraites met unieke belevenissen met vaak nieuwe ondernemers. De grootste veranderingen die ik als ondernemer doormaak komen mede door JM Internationaal.'