Jong Management

Heine de Bruin - Kring Friesland

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Heine de Bruin. 31 lentes jong en woon in het mooie Friesland. Mijn masteropleiding Small Business and Entrepreneurship heb ik afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier heb ik vanuit theorie geleerd hoe je bedrijven gezond maakt en gezond houdt. Ten tijde van mijn studie werkte ik als stagiair bij Health2Work, een jonge start-up met destijds 5 collega’s. Erg interessant, want hier kon ik de theorie van mijn studie combineren in de praktijk. Een model of theorie is nuttig, maar het gaat ten slotte om de praktijk.

Het bedrijf groeide en ik groeide mee. Van stagiair, tot binnendienst, tot teamleider, tot algemeen directeur en mede-eigenaar. Een bijzondere reis binnen Health2Work. Maar wat doet Health2Work eigenlijk? Health2Work creëert gezonde/ergonomische werkplekken in kantoren, zorg, industrie en in het onderwijs. Bijvoorbeeld, als je last van jouw rug hebt, dan hebben wij een goede bureaustoel of een zit-sta bureau. Heb je last van jouw pols, dan hebben wij een anti-RSI muis. Curatief (het oplossen van klachten), maar ook preventief (het voorkomen van klachten door een goede inrichting van jouw werkplek). Dit doen wij in heel Nederland en België, met 60 collega’s op 3 locaties.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Persoonlijk zou ik mij graag willen ontwikkelen tot een coach, in plaats van een manager. In mijn dagelijkse werk stuur ik het management team aan en help hen bij de dagelijkse gang van zaken. Het is mijn doel om hen te helpen ontwikkelen tot echte ondernemers binnen hun afdeling. Op zakelijk vlak is het doel om de grootste marktpartij in Nederland en België te blijven. Verdere uitbreiding/organische groei binnen de vier business units is hier een middel tot.

Hoe draagt kring Friesland bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?

Binnen de kring focus ik mij op persoonlijke groei. Leren van elkaar, ik zie het meer als een intervisiegroep. We bespreken casussen met elkaar en ik neem dan de geleerde lessen van anderen mee richting mijn bedrijf. Je hoeft het wiel niet altijd zelf uit te vinden en kring Friesland helpt mij daar bij. Dat zakelijke groei een bijvangst is, is mooi meegenomen.

Heine de Bruin - Kring Friesland

Heine de Bruin
Kring Friesland

'Je hoeft het wiel niet altijd zelf uit te vinden en kring Friesland helpt mij daar bij.'