Jong Management

Jeroen Meerman - kring Utrecht

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jeroen Meerman, een echte JM'er aldus mijn initialen! Ik ben 30 jaar oud heb sinds kort samen met mijn vriendin een woning in Amersfoort waar wij over een maand of 2 verwachten in te trekken. Ik ben werkzaam bij H4 Mobility B.V.. Hier werk ik als ondernemer vanuit mijn eigen holding en ben ik verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. H4 Mobility probeert net dat stapje extra te zetten vergeleken de traditionele leasemaatschappijen. Wij zetten mobiliteit flexibel in d.m.v. kilometerlease, waarin je als klant betaalt wat je rijdt.

Wat zijn jouw doelstellingen op zakelijk en persoonlijk gebied?

Een van de doelstellingen op zakelijk gebied is het goed neerzetten van het iZERO. Een project waar ik vanuit H4 betrokken bij ben geraakt. Het is een nieuw initiatief op het gebied van deelmobiliteit, waarmee we zorgen voor een emissievrije binnenstad. Na een succesvolle pilot in Venlo willen wij dit uitrollen in nauwe samenwerking met lokale ondernemers en gemeenten door het land.

Met iZERO zorgen we voor een schone binnenstad. Ondernemers kunnen gebruik maken van een elektrische deel-bestelbus die door lokale ondernemers te reserveren is via een app. Deze nieuwe vorm van mobiliteit moet bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en sorteert voor op het besluit dat binnensteden in uiterlijk 2030 klimaatneutraal moeten zijn. Dit is een fikse uitdaging, zeker als je ziet hoeveel vrachtauto’s en transportbusjes dagelijks de binnenstad inrijden om goederen af te leveren of op te halen. Circa 30 tot 40 grootste gemeenten in Nederland voeren per 1 januari 2025 een zero-emissiezone in. Alleen zero-emissie vracht- en bestelauto’s mogen straks deze zone binnenrijden. De omvang van een zero-emissiezone in een stad is groot, vaak betreft dit het stadscentrum plus de omliggende wijken. Niet alleen het invoeren is een fikse uitdaging, ook voor de (lokale) ondernemers kan het gevolgen hebben. iZERO biedt hiervoor een oplossing met haar deelbare elektrische bestelbus. De bus wordt gereserveerd op het deelplatform via de app en wordt per uur afgerekend. Dit maakt het enorm toegankelijk voor iedere ondernemer. Je hoeft zelf geen dure elektrische bus aan te schaffen of te leasen. EV staat in het vakjargon voor Elektrisch Voertuig, maar in het geval van iZERO staat het voor Eenvoud en Vrijheid.

Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Utrecht bij aan jouw groei?

Oud JM’er Pieter-Jan Helmink vroeg mij tijdens een heerlijke lunch of ik ooit van Jong Management had gehoord. Hij vond mij daar wel geschikt voor. Omdat ik op dat moment nog in Amsterdam woonachtig was, heeft hij mij voorgedragen bij kring Amsterdam en bij kring Utrecht. Voorsorterend op mijn toekomstplannen, ben ik voor kring Utrecht gegaan. Mijn vuurdoop was een kanotocht door de grachten van Utrecht die werd afgesloten met een heerlijk etentje. Op deze manier leerde ik de kringgenoten op een informele en vrij persoonlijke manier kennen.

Wat ik voornamelijk kan waarderen zijn de wisselende gesprekken die je hebt met de andere JM’ers. De ene keer heb je een borrel, de andere keer mag je in de keuken kijken van een (groot) bedrijf. Het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is. JM’ers hebben een vergelijkbare mindset. Voor mij persoonlijk brengt het een breed netwerk waarmee je kunt sparren, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Daarnaast brengt het ook een hoop gezelligheid, wat uiteraard ook heel belangrijk is in het leven.

Wat was jouw mooiste JM ervaring?

Zoals hiervoor beschreven, was mijn vuurdoop een kanotocht in Utrecht. Ik was een duo met Sjoerd Versteeg. Het gezegde gaat: de beste stuurlui staan aan wal. Hij zat in ieder geval niet in onze boot. Sjoerd en ik kregen het niet voor elkaar om de boot in een rechte lijn te varen, dus wij hebben tijdens de tocht een dubbele afstand afgelegd. Het blijft een mooi verhaal...

Daarnaast vond ik het JM congres geweldig om mee te maken. Dit vond kort nadat ik officieel lid werd plaats, in Enschede. Hier heb ik veel JM’ers van buiten de kring gesproken. Hier zie je pas echt hoe groot deze club eigenlijk is. Jong Management biedt ook landelijk veel, met een open houding kan je met iedereen een gesprek aan knopen. Ik kijk uit naar de komende jaren!

Jeroen Meerman - kring Utrecht

Over Jong Management Kring Utrecht

Elkaar écht leren kennen. Als ondernemers, leeftijdsgenoten en vrienden. Dat is wat wij bij Jong Management kring Utrecht doen! Onze kring bestaat uit enthousiaste managers en ondernemers. We zijn een vereniging waarbinnen jonge professionals een klankbord vinden dat helpt bij het realiseren van zakelijke en persoonlijke groei.

Heb je interesse om een keer kennis te maken? Laat dan hier je gegevens achter.