Jong Management

Jessie Brockhoff - Kring Haarlem

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Jessie Brockhoff, partner bij handelsroute.nl en sinds begin 2014 lid van Jong Management Haarlem. Handelsroute.nl helpt ondernemers in het realiseren van hun internationaliseringsambities. Dit doen we onder andere door het organiseren van handelsmissies, matchmaking en zakelijke evenementen. Ik ben bij handelsroute als afstudeerstagair begonnen, na een studie avontuur van 2 jaar in Canada en een klein jaar in China, en niet meer weggegaan. Na het afronden van mijn HBO studie ben ik als freelancer bij handelsroute betrokken gebleven en heb ik een masterstudie afgerond. Eenmaal dat felbegeerde papiertje op zak vroeg mijn compagnon wat ik nu graag wilde doen. En of ik interesse zou hebben om in het bedrijf te komen. Dat is nu 4 jaar geleden en doe ik nog steeds met veel plezier!

Eind maart zal er een JMI ondernemersreis naar San Francisco en Silicon Valley worden georganiseerd, wij zijn hierin verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma. Ik kijk er erg naar uit om met 20 bevlogen JM-ers op stap te gaan!

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

We zijn een betrekkelijk klein en flexibel bedrijf, met een kern team van 5 personen en een grote schil van inhoudelijke experts om ons heen. Dat werkt goed, maar we zijn ook groeiende. Ons vaste kernteam willen we uitbreiden. Echter is het zoekprofiel behoorlijk niche; bij een missie schud je de ene dag de hand van een minister of Ambassadeur en stel je hen voor aan de delegatie, de andere dag sta je op een beurs met een groep ondernemers en haal je een doekje over het tafeltje waar net een afspraak heeft plaatsgevonden. We hopen komend jaar een paar enthousiaste nieuwe mensen in ons team te mogen verwelkomen en daar ligt natuurlijk ook weer een stukje groei voor mij in het delegeren van werk en het overzien van de grote lijnen zonder daar zelf direct betrokken bij te zijn.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

Toch ook reizen! Ik reis betrekkelijk veel voor mijn werk, maar daarnaast blijft het leuk om privé op reis te gaan. Dichtbij of ver weg, roadtrip of vliegtuig, er is nog genoeg te zien en te doen! Na mijn middelbare school heb ik een conservatorium studie gedaan en hoewel ik er vrij weinig mee doe, wil ik soms nog wel eens avondje muziek maken en me weer onderdompelen in oude jazz standards.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Ik ben bij JM terecht gekomen via JM Haarlem lid Koen Stam. Koen ken ik via mijn studie en na ons afstuderen was hij bij JM lid geworden en al vrij snel daarna vond hij dat ik ook eens moest gaan kijken. Dat was zo’n 3 jaar geleden en inmiddels ben ik naast lid ook ruim 2 jaar secretaris van onze kring.

Januari 2017

Jessie Brockhoff - Kring Haarlem

"Ik ben bij handelsroute als afstudeerstagair begonnen, na een studie avontuur van 2 jaar in Canada en een klein jaar in China, en niet meer weggegaan."

Jessie Brockhoff
JM'er in the Spotlight - januari 2017