Jong Management

JM Congres 2021: een congres anders dan anders!

Evenementenverslag

Wat was het een onmeunig mooi weekend in Enschede! Ruim 300 JM’ers konden weer eens ouderwets van het JM gevoel genieten tijdens het jaarlijkse JM Congres. Een congres anders dan anders! Een programma van 24 uur met een drietal fantastische sprekers en een ALV waarbij de voorzittershamer werd overgedragen aan de nieuwe landelijke voorzitter van Jong Management, Anouk Dijkstra. Het werd een editie om niet te vergeten!

EEN SPETTERENDE OPENING

BOEM!! Muziek aan en gaan. Even een minuutje springen en swingen. Direct zat de sfeer er goed in. Dat het een congres anders dan anders was bleek al uit de opening. Het was één van de mooie momenten op de vrijdag.


Want ook de sprekers mochten er zijn. Onze hersens werden meermaals gefopt door optische illusies van Paul Smit, neuropsycholoog. Mirjam Spitholt, docent gelukskunde aan de Saxion hogeschool, nam ons mee in zoektocht naar innerlijk geluk. ‘Hoe leg je toch dat negatieve stemmetje in je hoofd het zwijgen op?’ En met een vlijmscherp verhaal ging Bjorn Kuipers, topscheidsrechter en ondernemer, in op samenwerken, vertrouwen en het maken van splitsecond decisions.

EEN ALV OM NIET TE VERGETEN

Daarop volgde de 177e ALV van Jong Management. Een vaste kost op het congres, wat nu bol stond van bijzondere momenten. Ontroerend was het afscheid van de pas overleden JM'er, Marcelle Sla, met opvolgend de minuut applaus ter nagedachtenis aan haar. Daarnaast natuurlijk de voorzitterswissel. Na drie prachtige jaren droeg Daan Lammers de voorzittershamer over aan Anouk Dijkstra (30). Zij mocht iets later als kers op de taart met Marijke Roseboom, Bas Janssen en Daan Lammers niet één, twee, maar drie nieuwe ereleden benoemen.

TIJD VOOR EEN BORREL (EN FEEST)

Na de ALV was het tijd voor een borrel en was er in het programma wat ruimte om je even op te frissen. Dat was nodig, want met de dresscode ‘Dare to be different’, werden de gekste en mooiste kostuums tevoorschijn getoverd. Hierdoor kreeg het diner en de feestavond in de Twensche Foodhallen een magisch randje.

EEN 'HEMELS' ANTIKATER ONTBIJT

Na zo’n feest stond er op de zaterdagochtend in de Grote Kerk van Enschede een heerlijk ontbijt klaar. Samen nog even nagenieten van alle mooie momenten waarna voor vele de lange reis naar huis zou worden gemaakt.

Het was een unieke editie van het JM Congres, een om niet te vergeten! Wij willen natuurlijk bedanken alle sponsoren, de verschillende sprekers en de JM’ers die zich hebben ingezet om dit te organiseren. En last but not least natuurlijk alle JM’ers die bij dit prachtige event aanwezig waren. Zonder jullie was het feest niet compleet. Hopelijk tot volgend jaar, dan vindt het JM Congres plaats in ’s-Hertogenbosch en Veghel!

JM Congres 2022

Volgend jaar keert het JM Congres terug! Dan wordt het georganiseerd door kring Noord-Oost Brabant en zal het congres plaatsvinden in ’s-Hertogenbosch en Veghel. Hou de website in de gaten m.b.t. de kaartverkoop. See you there!