Jong Management

JM Innovatietour 2022

JM’er in the Spotlight

Dé JM Innovatietour! Een dag vol inspiratie rondom thema’s welke spelen binnen jong ondernemend Nederland. De leden van Jong Management zijn dagelijks op zoek naar een stuk kennisoverdracht op onderwerpen zoals duurzaam ondernemen, circulaire economie, technologie en innovatie. Hoe breng je deze thema’s binnen je eigen organisatie en/ of invloedsfeer tot leven en hoe maak je zaken concreet?! Dit was aanleiding genoeg om vanuit Kring Eindhoven een geheel verzorgde dag te organiseren, waar de ruim 1.000 leden vanuit het gehele land konden aanhaken om kennis op te doen over innovatie in de breedste zin van het woord!


Het eindresultaat: een prachtige dag waar niets aan ontbrak en alle deelnemers werden gevoed met verhalen en lessons learned van ondernemers uit de stad van Technologie & Design, ‘hét epicentrum van de Brainport regio’.

Het was geweldig om te zien dat alle betrokkenen en gastsprekers bestonden uit (oud-)leden waardoor het weer een warm, vertrouwd en leerzaam JM-feestje is geworden.

Vader en zoon Steinbuch, beide hun eigen verhaal met ook - persoonlijke & zakelijke - gelijksoortige elementen. Tijdens de Innovatietour stonden ze voor het eerst samen op het podium.

Naast alle inspiratie en lessons learned namen we ook een paar dingen mee om over na te denken; 

 • ‘Als Eindhoven stopt, dan stopt ook Silicon Valey’. 
 • Hoe zorg je ervoor als jouw bedrijf in een krimpmarkt zit, je toch een toekomst hebt? 
 • Gaan robots ooit gevoel en emotie krijgen en kunnen ze daarmee de mens vervangen? 
 • Hoe lang kan de ontwikkeling van chips doorgaan en welke rol heeft de ‘de wet van Moore’ hierop?

Onder leiding van dagvoorzitter Leonie van der Grinten werd de dag gevuld door niet de minste sprekers, zoals:

 • Peter Kentie, Directeur van citymarketingorganisatie Eindhoven365 over Eindhoven als stad van transformatie en bakermat van innovatie;
 • Tech ondernemer Jonas Wintermans deelt het avontuur over de ultieme pivot van familiebedrijf Agio van de sigarenindustrie naar High Tech ondernemingen;
 • Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear groeide van studententeam naar global automotive disruptor;
 • Vader en zoon Maarten & Yuri Steinbuch nemen ons mee in de aanpak om innovatieve kennis uit de universiteit naar het bedrijfsleven te brengen;
  Maarten is serial tech entrepreneur en Distinguished Professor aan de Technische Universiteit Eindhoven;
  Yuri is Chief Business Officer bij drone scale up Avular;
 • Susanne Vos neemt ons mee in het internationale succesverhaal van chipmachinefabrikant ASML en innovatie in hun supply chain.

Naast het inhoudelijke programma, was er volop ruimte voor informele ontmoetingen. We hebben genoten van een smakelijke lunch en een gezellige netwerkborrel met Rooftop BBQ met uitzicht op het dynamische Strijp S.

Kortom we kijken terug op een prachtige dag en kijken uit naar de volgende editie! Graag willen wij het organisatieteam van de tweede Innovatietour nogmaals danken voor hun inzet en het organiseren van deze geslaagde dag. We gaan er vanuit dat er een nieuwe JM traditie is geboren die jaarlijks rouleert tussen de 30 landelijke kringen, net zoals het jaarlijkse congres en andere inspirerende events!

Organisatieteam Innovatietour 2022

Organisatiecomité; Bo Burgmans, Cuno Groenewoud, Nicky Verkuijlen, Serge Kornuyt, Thijs Putman & Yuri Steinbuch.

Wil je meer weten over de Innovatietour en/ of JM Kring Eindhoven; schroom niet om contact op te nemen!

Met inspirerende groet,
Gijsbert Bos
Voorzitter JM Kring Eindhoven