Jong Management

Joost Jumelet - Kring Rotterdam

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe?

Joost Jumelet, 39 jaar, geboren en getogen Zeeuw, 7 jaar ingeschreven gestaan op de Erasmus Universiteit, sindsdien ook Rotterdammer, twee kinderen, gescheiden. Begin 2003 vond ik het welletjes. Om in een normaal leefritme te komen, ging ik werken als planner bij Pantarij Chauffeursdiensten, toen een studentenhuiskamerbedrijf. Een jaar later werd mijn vriendin zwanger en koos ik quasi-noodgedwongen hoe die vernieuwde toekomst er verder uit zou komen te zien. Geen studie, wel ondernemen. De eigenaren van Pantarij werden vennoten. Enige jaren later heb ik ze uitgekocht. “Een tijdbesparende, comfortabele, maar vooral kostenefficiënte benadering van het zakelijke verkeer: dat is Pantarij. Laat u rijden door een privéchauffeur.” Dat is dus wat we doen bij Pantarij Chauffeursdiensten: we verhuren in heel Nederland studentchauffeurs en directiechauffeurs rijdend in de auto van de klant, maar ook auto’s met directiechauffeur. We bedienen advocaten, consultants, directeuren, maar ook artsen, architecten en particuliere opdrachtgevers. We ontlasten een volle agenda met veel rijtijd, maar we nemen ook het stuur over na een paar glazen wijn of wanneer je je arm hebt gebroken. De chauffeurs op het 100 jaar / REinvent congres in Rotterdam waren ook van Pantarij.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Er valt nog zoveel te leren…. Ik ben een georganiseerde chaoot, toch perfectionistisch, erg koppig èn ik wil alles zelf doen. Dat combineert slecht, want op een gegeven moment moet je taken uit handen durven te geven. In dat opzicht wil ik graag veranderen… kijk maar eens naar de website, een mooi voorbeeld van hoe iets blijft liggen als je het niet uit handen geeft.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

Juliette (12) en Hugo (10) houden mij natuurlijk lekker bezig, samen met Eliora, de allerliefste vriendin, met wie ik nu 2,5 jaar samen ben. Daarnaast veel, heel veel, maar vooral: “When life gets complicated I ski!” Mijn lat voor gecompliceerd leg ik lekker laag, dus ik zit zo vaak als ik kan in de sneeuw. Zonder sneeuw golf ik graag, maar niet al te goed… Het JM Golftoernooi blokkeer ik wel altijd in mijn agenda.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Robert Knoops, goede vriend en dispuutsgenoot, met wie ik ook jarenlang een kantoor heb gedeeld, introduceerde mij bij JM Rotterdam. De mooiste kring om persoonlijk en zakelijk te groeien!

februari 2017

Joost Jumelet - Kring Rotterdam

“When life gets complicated I ski!”

Joost Jumelet
JM'er in the Spotlight - februari 2017