Jong Management

Kim den Dekker-Bakker - Kring RijnGouwe

JM’er in the Spotlight

Wie ben je, wat doe je, wat drijft je? Ik ben Kim den Dekker-Bakker, 37 jaar en director operations bij Bakker Seeds, een familiebedrijf dat al sinds 1905 bestaat en wordt gerund door drie familieleden. Bakker seeds is leverancier van premium seeds voor de bakkerij, muesli, snack en gezondheidsindustrie. Mijn vader is nog steeds betrokken (derde generatie) maar mijn broer en ik (vierde generatie) runnen samen de divisie seeds. Mijn drijfveer is de continuïteit van het familiebedrijf, daarbij staat structuur, kwaliteit, flexibiliteit en innovatie hoog in het vaandel, uiteraard zonder koers te verliezen.

Je werkt in een familiebedrijf. Hoe verliep de opvolging? Wist je bijvoorbeeld al lang dat jouw toekomst binnen het bedrijf zou liggen?

Van oorsprong ben ik notarisklerk onroerend goed. Na elf jaar in deze branche werkzaam te zijn geweest, ben ik naast deze functie mijn broer gaan ondersteunen bij het organiseren van beurzen. Zo kwam van het een het ander en kreeg ik een steeds grotere rol in het familiebedrijf. Tot het moment dat ik bewust een keuze moest maken. Ik realiseerde mij dat de internationale handel in de bakkerij zaden ondersteund door een geavanceerde fabriek waarin we de zaden zorgvuldig schonen voor onze afnemers, veel dynamischer is en veel meer kansen bood voor mijn toekomst. Daarnaast vind ik het ook veel leuker en kan ik veel van hetgeen ik heb geleerd in mijn notarieel verleden toepassen in mijn huidige functie.

Een uitdaging is en blijft het wel. Daarbij heb ik veel steun aan Jong Management, waarbij ik sinds een jaar ben aangesloten. Het is een leuke groep waarbij je naast interessante bedrijfsbezoeken, nieuwe mensen leert kennen die gelijkwaardige functies hebben met gelijkwaardige uitdagingen. Hierdoor kun je in ongedwongen gezellige sfeer van elkaar leren, om voor jezelf een goede basis te creëren voor de toekomst.

Kim den Dekker-Bakker - Kring RijnGouwe

Kim den Dekker-Bakker
Kring RijnGouwe

"Jong Management is een leuke groep waarbij je naast interessante bedrijfsbezoeken, nieuwe mensen leert kennen die gelijkwaardige functies hebben met gelijkwaardige uitdagingen. Hierdoor kun je in ongedwongen gezellige sfeer van elkaar leren, om voor jezelf een goede basis te creëren voor de toekomst."