Jong Management

Koninklijke Handelsmissie in Italië

Actualiteit

Jong Management Internationaal heeft van 20-23 juni met een delegatie deelgenomen aan de Handelsmissie naar Italië. Deze handelsmissie, georganiseerd vanuit RVO Nederland had een speciaal tintje door het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Maxima aan Italië en het Vaticaan dat parallel aan deze missie liep.

Voorzitter van Jong Management en tevens deelnemer aan de missie blikt terug op enkele mooie en inspirerende dagen in Milaan. ‘Het programma zat erg goed in elkaar. Het was een divers aanbod van écht interessante bedrijfsbezoeken en netwerkmomenten. De organisatie was bijzonder goed.’ Die organisatie was in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO is een uitvoerende dienst van het ministerie van Economische Zaken en heeft tot doel om Nederlandse ondernemers te ondersteunen in de realisatie van hun buitenlandse ambities. Jaarlijks organiseert de rijksdienst daarom verschillende handelsmissies naar het buitenland, vaak onder leiding van een bewindspersoon en meestal gericht op enkele specifieke sectoren. Ook de missie naar Italië gaf ondernemers de kans om contact te leggen met buitenlandse partners en daarmee uiteindelijk ook samenwerkingsovereenkomsten aan te gaan.

JM-lid (en tevens bestuurslid van kring Delft) Frans van Duijnen was één van de deelnemers die tijdens de missie zo’n samenwerkingsovereenkomst tekende. Zijn bedrijf Freepack Software tekende een Independent Software Vendor (ISV) overeenkomst met het Italiaanse softwarebedrijf Veryant. Plaats van handeling was het Palazzo Reale in Milaan en tevens in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, hetgeen de ondertekening natuurlijk van extra glans voorzag.

Niet alleen voor hen die direct zaken kwamen doen, was de handelsmissie naar Italië interessant. Een van de andere aanwezige Jong Management leden was Marijke Roseboom. ‘Mijn zus is ondernemer in de mode en dus was deze missie voor haar een uitgelezen mogelijkheid om contacten op te doen. Toen ik de uitnodiging voor de missie voorbij zag komen, was is vooral nieuwsgierig naar wat het mijn zus kon brengen.’ Uiteindelijk besloot ook Marijke mee te gaan op de missie en daar heeft ze zeker geen spijt van. ‘Ik heb er enorm veel energie uit gehaald. We kregen de kans veel interessante personen te ontmoeten en ze uitgebreid te spreken. Daarnaast krijg je een uniek kijkje in de keuken van de buitenlandse ondernemers en zie je hoe ze de dingen daar aanpakken. Ik heb weleens meegedaan aan een business bootcamp maar deze handelsmissie heeft me zoveel meer energie en inspiratie opgeleverd. Ik wil het iedereen aanraden!’

Ook deze missie toont dat Jong Management niet zomaar een netwerk club is. Jong Management steunt op een breed en sterk netwerk dat deuren opent en talrijke mogelijkheden biedt, ook over de grens.Koninklijke Handelsmissie in Italië

Onder het toeziend oog van de Koning en Koningin ondertekent Frans van Duijnen de overeenkomst.