Jong Management

Lotte Span - Kring Achterhoek

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Lotte Span, 27 jaar en werkzaam in een mannenwereld. Ik denk en handel snel, ben altijd met veel dingen tegelijk bezig en het leukste vind ik om dingen te regelen. Daarom ben ik ook projectleider geworden binnen ons familiebedrijf Span Meesterschilders.

Naast ons Schildersbedrijf hebben we ook een Industriële Spuiterij SPAN Finishing. Ik ben de 5e generatie in het bedrijf dat bestaat sinds 1873. Ik ga samen met een team van schilders op pad om onze klanten te ontzorgen van hun vastgoed onderhoud. De variatie van het werk is groot: rijtjeswoningen tot monumentale panden, binnen- en buitenschilderwerk en beglazing, voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Wij hebben de werkzaamheden per project/klant verdeelt. Hierdoor variëren mijn taken en krijg ik veel mee van wat er speelt bij zowel de klanten als bij de schilders.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?
Na het volgen van een HBO Bouwtechnische bedrijfskunde studie en een pre-master en master algemene bedrijfskunde werk ik nu ruim drie jaar bij Span Meesterschilders.

De afgelopen drie jaar zijn razend snel voorbij gegaan, ook doordat ik samen met mijn vriend een huis verbouwd hebt. Ik ben gestart in een tijd dat het bedrijf hard geraakt was door de crisis. Inmiddels is in de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan een mooi team en sterke orderportefeuille. Deze lijn wil ik graag doorzetten en daarnaast ben ik altijd bezig met de vraag hoe wij ons als schildersbedrijf kunnen onderscheiden tussen alle andere schildersbedrijven.

Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Achterhoek bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?
Na een half jaar werkzaam te zijn bij Span, kwam ik in gesprek met Jeroen Coppens. Hij is al jaren lid bij JM en nodigde mij uit. Het leuke vind ik de diversiteit aan leden en de bedrijfsbezoeken. Veel leden zijn ook werkzaam in een familiebedrijf. Sommigen hebben het al overgenomen, andere zijn hier mee bezig en andere willen dit in de toekomst gaan doen, net zoals ik. Door andere verhalen te horen en samen te sparren leer ik erg veel! Jong Management - kring Achterhoek is een grote club en natuurlijk heb je niet met iedereen een klik, maar er ontstaan veel waardevolle vriendschappen.

Lotte Span - Kring Achterhoek

Lotte Span
Kring Achterhoek (lid sinds 2016)

"Veel leden zijn ook werkzaam in een familiebedrijf. Sommigen hebben het al overgenomen, andere zijn hier mee bezig en andere willen dit in de toekomst gaan doen, net zoals ik. Door andere verhalen te horen en samen te sparren leer ik erg veel!'