Jong Management

Mirella Doss - kring Noord-Holland Noord

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Mirella Doss, eigenaar van het Alkmaarse DOSS Event Support. Ik bied projectmanagement en organisatie van evenementen, waarbij samenwerking, community-based, maatschappelijke waarde en citymarketing onze standaard ingrediënten zijn. Mijn compagnon en ik geloven niet in puur commerciële evenementen. De opdracht moet in de basis écht iets bijdragen aan een doel, boodschap of verandering.

Wij bedenken onze eigen concepten en vinden daar onze opdrachtgevers bij. We nemen hen de klus dan niet uit handen, maar doen het samen. We werken op basis van co-creatie en zijn dus geen full service evenementenbureau. Onze partners brengen het verhaal, de locatie of de maatschappelijke missie in en wij bieden projectmanagement, planning en organisatie. Op de achtergrond is leiderschap een ander belangrijk onderdeel van de co-creatie, er blijft immers sturing nodig. Ik vervul met DOSS Event Support de rol van gewaardeerde en oprecht geïnteresseerde partner. Een partner die durft te zeggen hoe we het plan daadwerkelijk gaan realiseren.

Dat doe ik niet alleen: op het moment hebben we 10 medewerkers in dienst met daaromheen 25 freelancers. Al ons personeel heeft een achtergrond in marketing. We weten onze projecten daarom heel goed te vertellen aan het grote publiek dat vaak nog onbekend is met onderwerpen als cultuur, erfgoed, duurzaamheid en theater. Een voorbeeld: we bouwen een brug tussen twee kerktorens om het verhaal van het kerkgebouw te vertellen, iets waar normaal alleen een klein publiek op afkomt. Wij gebruiken daar een spectaculaire publiekstrekker voor, zodat de bezoeker verrast wordt met de invulling en op toegankelijke wijze in aanraking komt met cultuur en erfgoed. Als ik drie projecten moet noemen waarbij dat echt goed is gelukt, zijn dat Klim naar het Licht, Kaeskoppenstad en Wonderlicht.

Ondanks de beperkingen in de afgelopen twee jaar, is het ons toch gelukt om projecten zoals Het Grote Pietenhuis, de Wezens van de Kathedraal of Het Grote Raam van de grond te krijgen. Daarnaast werken we al twee jaar intensief samen met de Veiligheidsregio Kennemerland. Zij zetten ons in voor de logistieke coördinatie op het gebied van testen en vaccineren. Ook daarin komt het maatschappelijke hart van DOSS Event Support naar boven. Niet alleen tijdens culturele evenementen maar ook bij grootschalige test- en vaccinatiecampagnes kunnen we vanuit co-creatie, community-management, doorzettingsvermogen een teamgevoel creëren. In tijden van een pandemie doen we het samen!

Wat zijn jouw doelstellingen op zakelijk en persoonlijk gebied?
De maatschappelijke thema’s waar we ons met DOSS Event Support zakelijk gezien op richten, zijn dezelfde onderwerpen waar ik mij persoonlijk voor interesseer en waar ik écht in geloof. Als het project niet oprecht bij ons past en het de wereld niet een klein stukje mooier maakt, nemen we een klus simpelweg niet aan. Vanuit die overtuiging geloven we dusdanig in onze projecten, dat we er ook de oprechte intrinsieke motivatie bij voelen en er daardoor beter in zijn dan anderen. Ik denk bijvoorbeeld aan het eenzaamheidsproject rondom Wonderlicht, waarbij we 300 ouderen aan elkaar weten te koppelen. Zo’n programmaonderdeel maakt een evenement nog impactvoller, geeft draagkracht in de stad én bereikt een inclusief en gevarieerd publiek. Dat ik daar persoonlijk aan het einde van de maand de boodschappen van kan betalen, is natuurlijk helemaal fantastisch. Ondernemen gaat voor mij dus hand in hand met persoonlijke groei en verbinding.

Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring NH Noord bij aan jouw groei?
Op papier ben ik pas volwaardig lid sinds februari 2021, maar ik ken JM al veel langer. Al voor ik in 2017 mijn eigen bedrijf startte, hoorde ik via Bart Verbiest (JM-bestuurslid, eigenaar van communicatiebureau Raadhuis en mijn toenmalige werkgever) al over de belangrijke meerwaarde die JM aan ondernemers kan bieden. Toen ik eenmaal voor mijzelf was begonnen, merkte ik ook hoe waardevol ruggespraak met gelijkgestemden is als ondernemer.

Binnen mijn persoonlijke netwerk mis ik de vrienden en kennissen die net als ik aan het roer staan van een eigen bedrijf. Met vrienden kun je emoties delen, herinneringen maken of ervaringen uitwisselen over je werk. Een rol als ondernemer is echter heel anders dan een functie in loondienst vervullen, ik kon mijn verhaal niet kwijt. Pas nu begrijp ik hoe enorm belangrijk het is om kennis uit te kunnen wisselen en van elkaar te kunnen leren. Sparren met andere ondernemers over personeel, investeringen, juridische zaken of over je ambities is goud waard.

Vanuit mijn eigen expertise weet ik hoe ik een community op kan bouwen, maar bij JM maak ik er nu zélf onderdeel van uit. JM voelt hecht, geeft vertrouwen, biedt inspiratie en is ook nog eens heel erg leuk.

Wat was jouw mooiste JM-ervaring?
Er schieten me direct twéé momenten te binnen waarop ik trots was om een JM’er te zijn. Allereerst natuurlijk de Dag van de Ondernemer waar Dagelijks bestuurslid Bart Verbiest mij verraste met een bezoek. Dat was echt een steun in de rug in een hectische tijd, ik voelde me oprecht gezien.

De andere ervaring waar ik met plezier op terugkijk was het JM-congres in Enschede afgelopen oktober. Het was heel waardevol om langere tijd op te kunnen trekken met andere JM’ers, waardoor gesprekken net wat dieper konden gaan dan tijdens een reguliere bijeenkomst. Het congres gaf me echt inspiratie, ik kwam thuis vol nieuwe ideeën. Ik ben heel blij dat ik me tot deze toffe club mensen mag rekenen.

Mirella Doss - kring Noord-Holland Noord

Over Jong Management Kring Noord-Holland Noord

Elkaar écht leren kennen. Als ondernemers, leeftijdsgenoten en vrienden. Dat is wat wij bij Jong Management kring Noord-Holland Noord doen! Onze kring bestaat uit enthousiaste managers en ondernemers. We zijn een vereniging waarbinnen jonge professionals een klankbord vinden dat helpt bij het realiseren van zakelijke en persoonlijke groei.

Heb je interesse om een keer kennis te maken? Laat dan hier je gegevens achter.