Jong Management

Nick Vlot - Kring Drechtsteden

JM’er in the Spotlight

‘De verhalen van andere JM’ers behoeden me voor valkuilen.’

Zeg ‘Nick Vlot’ en je zegt…

‘Ik heb er zin an.’ Maar die heb ik gejat van Pim Fortuyn. ‘Je bent nooit te oud om te leren’, zeg ik ook regelmatig. Dat is toch fantastisch? Zo heb ik een paar jaar geleden de ijzers weer onder gebonden. De laatste keer was behoorlijk lang geleden, maar oefening baart kunst! Elke dag zijn er wel momenten waarop je iets leert. Gelukkig maar, dan komen we tenminste ergens.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben al 31 jaar enthousiast, impulsief, ondernemend en sportief. Sinds een half jaar woon ik samen met mijn vrouw en dochter in Gorinchem en deze zomer verwachten we nummer twee. Mijn werkende leven besteed ik momenteel aan twee bedrijven, te weten VLOT Opleidingen en SelectDrive. Eerstgenoemde is een familiebedrijf waar we veiligheidsopleidingen en trainingen verzorgen in de techniek, transport & logistiek. Daarnaast heb ik er altijd van gedroomd iets innovatiefs in de markt te zetten en dat te combineren met mijn passie: auto’s. Met SelectDrive hebben we software ontwikkeld waarmee (zakelijke) auto’s gedeeld kunnen worden (Autodelen 4.0), zodat er minder auto’s op de weg komen en we verantwoorder omgaan met onze leefomgeving. Er zijn bijkomende fiscale voordelen, waaronder geen bijtelling meer voor privégebruik en ook geen 2,7 procent forfait. Je betaalt dus niet meer voor bezit, maar voor daadwerkelijk gebruik.

Wat heb je al geleerd in je ondernemerschap en welke uitdaging ligt voor je?

Ik heb geleerd dat je mensen nooit op hun blauwe ogen moet vertrouwen. Ik kan inmiddels aardig schaatsen, maar ik ga niet meer over een nacht ijs. De uitdaging die nu voor me ligt, is SelectDrive uitbouwen tot een waanzinnig mooi bedrijf. Daartoe zullen bedrijfsprocessen moeten worden geoptimaliseerd en ons klantenbestand worden uitgebouwd. In dat alles ligt ook de uitdaging om met mijn passies bezig te blijven en me niet te verliezen in randzaken.

Hoe draagt kring Drechtsteden bij aan jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling?

De verhalen van andere ondernemers behoeden me voor valkuilen. Bijvoorbeeld dat je niet iets moet doen om het geld. Ik heb mogen leren dat geld geen doel is, maar een middel. Naast zakelijke relaties brengt de kring mij ook vriendschappen. Mijn huidige accountant bijvoorbeeld heb ik er leren kennen en via hem weer een schaatsmaat, een collega van hem. Die rijdt wel eens een scheve schaats, maar gelukkig alleen op het ijs.

Nick Vlot - Kring Drechtsteden

Nick Vlot
Kring Drechtsteden

‘De verhalen van andere JM’ers behoeden me voor valkuilen.’