Jong Management

Online event: Geloof je dat alles bij het oude blijft?

Evenementenverslag

Meer dan 150 ondernemers van zestien verschillende kringen konden met twee topsprekers: Menno Lanting en Özcan Akyol in gesprek over de hedendaagse ontwikkelingen in de maatschappij en hoe we zelf proactief kunnen blijven in deze ‘decade of action’. En juist vandaag de dag lijkt dit onderwerp relevanter dan ooit.

Zestien JM kringen bundelden de krachten om samen een uniek, online evenement te organiseren. En uniek werd het! Deelnemers konden als het ‘TROS’-publiek thuis het gesprek aangaan met de sprekers, een aantal ondernemers werd live ingebeld en in een korte break-out sessie konden leden met elkaar over relevante vraagstukken sparren. Dit allemaal gehost vanuit een prachtige JM studio.


Interactief in gesprek met Menno
Na de opening schoof Menno aan tafel bij Emmely Lefevre. Wat volgde was een interessante dialoog waarbij de deelnemers aan het denken werden gezet. Gesproken werd over de drie stadia van vernieuwing, disruptie en de dominante logica die binnen bedrijven heerst. En door co-moderator Jeroen werd ook het ‘TROS’ publiek thuis betrokken: “Hoe ben jij als ondernemer of manager bezig met vernieuwing?” en “Hoeveel tijd spendeer jij per maand aan vernieuwing?”.

Tussendoor kwamen de vier finalisten van de JM Ondernemer van het Jaar verkiezing; Casper, Ando, Martijn en Dave in de uitzending om hun visie te geven op vragen die ook voor het publiek centraal stonden. Je kan hen op 14 april zien schitteren in deze verkiezing.

Even een break(outsessie)
In het volle programma was er natuurlijk even ruimte voor een ‘break’. In kleine groepjes konden leden en introducees met elkaar te sparren over de vraag “wat is de dominante logica in jouw bedrijf”.

We duiken de diepte in met Eus
Ondertussen is ook Özcan Aytol aangeschoven. We kennen Özcan natuurlijk als columnist en tafelgast bij o.a. de Wereld Draait Door. Hij blikte met ons terug op deze corona-pandemie en wat deze voor de maatschappij aan veranderingen met zich heeft meegebracht; zo zien we meer polarisatie, maar is ook in één klap het fileprobleem opgelost.

Hierbij plaatste 'Eus' wel de kanttekening. De mens blijkt in alles een gewoontedier. Zullen we aan sommige positieve veranderingen vast kunnen houden of staan we straks weer met z’n allen in de file om op kantoor te kunnen werken?


Dansen in de (woon)kamer
Als klap op de vuurpijl stond daar ineens DJ Sander. Nou ineens? Eigenlijk werden we al heel de avond warm gemaakt voor zijn komst. De verzoeknummers vlogen om de oren en we zijn ervan overtuigd dat er nog even flink wat voetjes van de vloer gingen.

Wij willen iedereen bedanken voor deze mooie avond. We hopen dat jullie hebben genoten! Hopelijk zien we elkaar de volgende keer weer in het echt. Bij het JM Congres, Dare to Be Different, op 1 & 2 oktober van dit jaar.

Speciale dank gaat uit naar alle deelnemende kringen, de twee sprekers Menno Lanting en Özcan Aytol, maar natuurlijk ook de organisatie van de avond: Emmely Lefevre, Mels van der Velden, Jeroen Baardemans, Joris Halman, Ilona Zuidema (Wonderwall events) en Luc Treebusch. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!


Iedere maand organiseren Jong Management kringen uiteenlopende bijeenkomsten waarbij persoonlijke en zakelijke groei centraal staan. Lijkt het jou leuk om een keer kennis te maken met JM? Vul dan snel dit formulier in en wij nemen contact met je op!

“Als je het elke dag een klein stapje beter doet ga je op de lange termijn ook vooruit. Zo werk je ook aan vernieuwing.”

Menno Lanting