Jong Management

Peter Hager - Kring Groningen

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Peter Hager, 34 jaar, woon in Groningen en ben oprichter en Co-CEO van Simplicate. Samen met mijn compagnon hebben wij in 2014 een SaaS (Software as a Service) oplossing ontwikkeld voor dienstverlenend MKB. Voor deze projectmatig werkende organisaties tussen de 5 en 250 medewerkers automatiseren wij het hele proces van HRM, CRM en sales tot project- en urenregistratie en facturatie. Een belangrijke kernwaarde daarbij is eenvoud. Wij vinden dat veel te veel software te ingewikkeld is gemaakt, vandaar de naam Simplicate. Inmiddels werken we met 55 collega's in heel Nederland vanuit onze kantoren in Groningen en Amsterdam. Wij willen graag onze klanten helpen succesvol te zijn, en dit zien we terug: inmiddels werkt 35% van de Emerce top 100 (beste digital bedrijven) en ook een hoog percentage FD gazellen winnaars met ons product. Hier ben ik ongelofelijk trots op!

Wat is je doelstelling op zakelijk en persoonlijk gebied?
Zakelijk gezien is onze belangrijkste KPI klanttevredenheid. We willen onze klanten een waanzinnige ervaring bieden en het voor hen zo simpel mogelijk maken. Omdat we deze ervaring aan zoveel mogelijk klanten willen bieden willen we hard groeien. Deze groei creëert namelijk veel mogelijkheden om door te kunnen ontwikkelen en de organisatie continu te verbeteren. En groeien doen we! Zo stonden we de afgelopen twee jaar hoog in de Deloitte Fast 50: de lijst met snelstgroeiende techbedrijven van Nederland. Ondanks dit soort statistieken blijven we graag nuchtere Noorderlingen en houden we ons vooral bezig met dat wat beter kan.

Persoonlijk haal ik veel energie uit het laten groeien en ontwikkelen van mijn eigen leiderschap. Elke dag leer ik nieuwe dingen. Het is fantastisch om met een groep gedreven en ambitieuze mensen hele uitdagende doelstellingen na te streven. Een van mijn eigen doelstellingen hierbij is mezelf steeds meer overbodig te maken. Niet omdat ik het rustiger aan wil gaan doen maar omdat je dan ziet dat goede mensen het echt overnemen en je als organisatie verder brengen. Dat vind ik geweldig om te zien.

Hoe draagt kring Groningen bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?
Ik kwam bij JM Groningen terecht via een goede vriend die mij introduceerde. Direct vanaf het eerste moment voelde ik me welkom en merkte ik dat er een bepaalde ongedwongen maar wel betrokken sfeer in de groep zat. Dit sprak mij enorm aan.

Ik vind het erg waardevol om met (lokale) mensen buiten mijn eigen zakelijke omgeving contact te hebben en die mogelijkheid biedt Jong Management mij. Je merkt dat er veel overeenkomsten zitten in wat een ieder drijft, maar veel verschil in welke setting je dit toepast. Daar kun je veel van leren! Het ene moment geeft het je een bevestiging en op een ander moment juist nieuwe inzichten. Daarbij ben ik niet continu op zoek naar die groei en dat maakt ook dat die ongedwongen sfeer er kan zijn. Soms is het ook gewoon goed om even met elkaar bij te praten met een borrel.

Welk levensmotto past bij jou?
Creëer je eigen werkelijkheid!

Over Jong Management Kring Groningen

Elkaar écht leren kennen. Als ondernemers, leeftijdsgenoten en vrienden. Dat is wat wij bij Jong Management kring Groningen doen! Onze kring bestaat uit enthousiaste managers en ondernemers. We zijn een vereniging waarbinnen jonge professionals een klankbord vinden dat helpt bij het realiseren van zakelijke en persoonlijke groei.

Heb je interesse om aan te sluiten? Neem gerust contact met ons op via groningen@jongmanagement.nl.