Jong Management

Peter van Weel - Kring Utrecht

JM’er in the Spotlight

Wie ben je, wat doe je, wat drijft je?
Mijn naam is Peter van Weel. Samen met mijn vrouw en twee meisjes woon ik in Utrecht. Ik ben oprichter en mede-eigenaar van Hole 18. Na een carrière als (project)manager bij ING gooide ik 6 jaar geleden het roer om en werd trainer. Mijn liefde voor de sport (golf, hockey) wilde ik combineren met het laten groeien van mensen en organisaties. Wat is er mooier, dan van je passie je beroep te maken. Hieruit is Hole 18 ontstaan. Hole 18 levert Team Performance Programma’s om bedrijfsteams en organisaties te laten groeien d.m.v. sport (golf, hockey en bergsport). Het mooie van sport is dat gedrag, communicatie, leiderschap, vitaliteit direct zichtbaar wordt. Sport verbindt, confronteert, geeft inzicht en versterkt. Onze visie is dan ook “eigenwijs durven groeien”. Want dat ben ik wel een beetje, eigenwijs. Maar ook doelgericht, want in golfwedstrijden wil ik nog steeds winnen, eigenlijk altijd. Naast Hole 18 geef ik les op de Hogeschool van Utrecht en geef ik eendaagse projectmanagement en timemanagement trainingen. Alles gericht op het laten groeien van mens & organisatie. In privé golf ik natuurlijk graag en spreek ik graag af met vrienden. Daarnaast ga ik lekker op stap met de meiden en mijn vrouw, eigenlijk het belangrijkste in mijn leven.

Hoe kwam je bij JM terecht en wat waardeer je het meeste aan JM (en jouw kring)?
6 Jaar geleden gaf ik een timemanagement training bij José Fikenscher. We raakten aan de praat en gaf mij de tip om bij kring Utrecht te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan en nu alweer 4 jaar lid. Ik ben niet zo van het netwerken, maar JM spreekt mij juist wel aan. Het is menselijk, verbindend en juist niet zo commercieel. De leuke activiteiten, de echte interesse in elkaar en ook nog persoonlijk ontwikkelen en sparren over je onderneming, maakt het waardevol.

Je gaat de organisatie van het Golftoernooi 2018 op je nemen. Wat kunnen we verwachten van komend jaar?
Het golftoernooi mag ik volgend jaar (3e vrijdag in juni) organiseren. Samen met kring Zeeland. Maar ook mijn bedrijf Hole 18 gaat hierin een rol spelen. Vanuit Hole 18 mag ik in samenwerking met JM Landelijk en de kringen het golftoernooi organiseren. Een toernooi waar je weer bij moet zijn, waar alles draait om verbinding, ontwikkeling en gezelschap. We laten het JM Golftoernooi eigenwijs groeien!

Peter van Weel - Kring Utrecht

Peter van Weel
Kring Utrecht

'Ik ben niet zo van het netwerken, maar JM spreekt mij juist wel aan. Het is menselijk, verbindend en juist niet zo commercieel. De leuke activiteiten, de echte interesse in elkaar en ook nog persoonlijk ontwikkelen en sparren over je onderneming, maakt het waardevol.'