Jong Management

Ralph Essers - Kring Zuid-Limburg

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ralph Essers, sinds 1 januari 2017 vennoot bij Accountantskantoor Reintjens & Essers in Margraten in het hart van het Limburgse Heuvelland. Ons MKB kantoor bestaat uit een team van 6 uiterst gemotiveerde mensen met oprechte persoonlijke interesse, in combinatie met actuele kennis. Een kantoor dat ondanks zijn omvang ‘state of the art’ is geautomatiseerd. Hiermee kunnen wij wedijveren met onze grote collega kantoren, maar ons vooral onderscheiden door klantgerichtheid en persoonlijk contact. Vanaf mijn 21e ben ik werkzaam in de branche en heb mijn sporen verdiend binnen de landelijke en regionale grotere kantoren. Hier heb ik veel geleerd, maar ook ontdekt dat ik meer behoefte had aan oprecht klanten-contact en écht meedenken met de klant; niet alleen in cijfers maar ook in diens passie en drijfveren.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Binnen ons vakgebied is groei noodzakelijk om überhaupt te kunnen blijven bestaan. Als accountant zul je jezelf continu moeten doorontwikkelen om in te kunnen spelen op de snel veranderende markt en zorg te dragen voor onderscheidend vermogen. Flexibiliteit en waakzaamheid zijn hierbij uiterst belangrijk. Mijn ambitie is niet de groei in de omvang van het kantoor, maar in kwantiteit en kwaliteit van de dienstverlening, door gebruik te maken van de nieuwste technieken. Persoonlijk ben ik zeer gefocust op verbreding van kennis vanuit de diversiteit van de klanten. Mijn passie en bevlogenheid haal ik vooral uit het continu meedenken, overwegen, beredeneren, de fiscale en financiële gevolgen daarvan op waarde wegen en op basis van fiscaliteit en filosofie een passend advies geven. Mijn visie: werken op basis van transparantie, eerlijkheid en wederzijds respect. Dat zijn de kernwaarden waarmee je echt toegevoegde waarde levert aan je klanten.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

De tijd dat ik niet bezig ben met mijn werk, staat volledig in het teken van mijn gezin. De momenten die wij samen kunnen zijn, worden dan ook volledig benut. Ik geniet dan ook volop van mijn opgroeiende kinderen en de spaarzame momenten met mijn partner. Samen ondernemen we dan ook diverse (sportieve) activiteiten om het leven écht te beleven.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Via een collega accountant, lid van een andere JM-kring, werd ik voorgedragen aan de toenmalige voorzitter van Kring Maastricht. Na een eerste kennismaking met JM in eind 2012 heb ik mij gelijk als lid aangemeld.

April 2017

Ralph Essers - Kring Zuid-Limburg

"Ik wil écht meedenken met de klant; niet alleen in cijfers maar ook in diens passie en drijfveren."

Ralph Essers
JM'er in the Spotlight - april 2017