Jong Management

Robin Marsé - Kring Almere

JM’er in the Spotlight

Wie ben je, wat doe je, wat drijft je?
Ik ben Robin Marsé, directeur bij familiebedrijf Breedveld en Schröder uit Almere. Breedveld en Schröder is een elektrotechnisch installatiebedrijf dat al bestaat sinds 1896 en zich daarnaast ook hofleverancier mag noemen. Ik ben piloot in de burgerluchtvaart geweest maar in 2012 voelde ik me daar niet meer echt op mijn plek. Juist op dat moment, in de crisis, had ik het gevoel dat ik van toegevoegde waarde kon zijn in het bedrijf van mijn ouders en heb ik de overstap gemaakt. Momenteel ben ik er vooral op gericht dat we als bedrijf blijven innoveren om daarmee een kwalitatieve speler in de markt te blijven zijn.

JM Almere is sinds kort opgericht. Hoe is jullie kring tot stand gekomen?
Eigenlijk kwamen we zo’n twee jaar geleden al geregeld samen met het huidige clubje ondernemers dat nu JM Almere vormt, maar echt meer dan een gezellige vrijdagmiddag borrel was dat niet. Via Harm Korfker, oud-voorzitter van kring Flevoland kwamen we toen in aanraking met Jong Management. De sfeer die we toen meemaakten bij hun GROW event maakte dat we ervoor hebben gekozen een eigen kring op te richten.

Wat willen jullie bereiken met JM Almere?
Inmiddels hebben al aardig wat leden zich aangesloten bij de ‘harde kern’ van ondernemers waarmee we begonnen zijn. Almere is de jongste stad van NL en we willen graag een gemêleerd gezelschap dat de stad en regio vertegenwoordigt. Het liefste groeien we zo snel mogelijk naar een groep van 20 tot 25 leden waarbij ik het wel belangrijk vind dat die allemaal iets in de groep inbrengen.

Wat hoop je zelf vooral op persoonlijk en/of zakelijk vlak bij JM te halen?
JM is voor mij de plek waar ik naast gezelligheid ook echt inhoudelijk over zakelijke problematiek of successen kan praten. Het zijn echt gelijkgestemden en dat werkt heel prettig. Daarnaast gaat het me niet alleen om kennis halen, maar ook vooral om kennis delen. Ik merk dat veel jonge ondernemers vaak wat coaching missen, iemand die de juiste contacten heeft en bepaalde zakelijke uitdagingen al heeft gehad. Ik wil er met JM aan bijdragen dat die kennis gedeeld wordt.

Robin Marsé - Kring Almere

Robin Marsé
Kring Almere

'Ik merk dat veel jonge ondernemers vaak wat coaching missen, iemand die de juiste contacten heeft en bepaalde zakelijke uitdagingen al heeft gehad. Ik wil er met JM aan bijdragen dat die kennis gedeeld wordt.'