Jong Management

Serge Kornuyt - Kring Eindhoven & Helmond/De Peel

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Serge Kornuyt, 40 jaar geleden geboren in Helmond. Als manneke opgegroeid in ons familiebedrijf Kornuyt Bouwchemie. Via een Community of Practice op het idee gekomen om vloeren te maken van reststromen uit de foodindustrie en sindsdien ben ik ambassadeur voor een circulaire economie. Dat betekent voor mij verspilling tegengaan van grondstoffen, energie maar ook vooral van talent. Het idee van een Beginstation voor iedereen was geboren met extra aandacht voor mensen die aan de zijlijn blijven staan. Samen talent ontwikkelen en gelijktijdig werken aan nieuw duurzame initiatieven die tevens bijdragen aan een circulaire economie. Ik houd ervan om mensen te verbinden en ze tevens in hun kracht te zetten, en dat is precies wat ik doe met Het Beginstation.

Wat betekent Jong Management voor jou?

Inmiddels ben ik zeven jaar lid van JM en ik heb vanaf het eerste moment direct de toegevoegde waarde mogen ervaren van onze vereniging.

Het is een geweldig mooi divers netwerk van enthousiaste jonge ondernemende mensen met expertise op alle fronten. Ik ben gestart als lid van kring Eindhoven en inmiddels ook bestuurslid van kring Helmond. Daarnaast ben ik sinds twee jaar tevens betrokken bij JM Connect, de landelijke ledenwervingscommissie.Tot slot biedt JM mij ook op internationaal vlak inspiratie. JMI organiseert handelsmissies en ik kijk er naar uit om in april met 25 andere JM’ers naar Zuid Korea en Japan te mogen afreizen. Kortom JM heeft voor mij al vele deuren geopend en doet dit nog steeds.

Je was begin februari aanwezig bij de Bilderbergconferentie. Wat vond je ervan?

De Bilderbergconferentie behoort voor mij al jaren tot een van de highlights en stond dit jaar in het teken van innovatie en technologie wat me op het lijf geschreven was. Ik ben ervan overtuigd dat innovatie en technologie gaan bijdragen aan een meer efficiënte en duurzame samenleving en dit werd dit weekend dan ook bevestigd. Een geweldig programma met de meest gerenommeerde en inspirerende sprekers zijn deze twee dagen gepasseerd. Tevens vind ik het goed om te zien dat er naast alle hightech ook steeds meer aandacht is voor MVO, diversiteit en inclusief ondernemerschap. Dit laatste is belangrijk voor voldoende balans en gelijkheid in onze samenleving, zowel nu als in de toekomst.

Serge Kornuyt - Kring Eindhoven & Helmond/De Peel

Serge Kornuyt
Kring Eindhoven en Kring Helmond

'Jong Management heeft voor mij al vele deuren geopend en doet dit nog steeds'