Jong Management

Susanne van de Velden - Kring Midden-Brabant

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Susanne van der Velden en ik ben gefascineerd door de menselijke kant van innovatie. Hoe gaan organisaties om met continue verandering? Hoe stellen zij mensen in staat om te leren en zichzelf te blijven ontwikkelen, om zich te blijven aanpassen aan deze veranderingen? Hoe kunnen teams zodanig samenwerken dat ze hun innovatiekracht optimaal benutten? Het beantwoorden van deze vragen staat voor mij centraal. Zowel in mijn rol als founder van Team up to excel als in mijn rol als parttime promovendus aan TiU, waar ik onderzoek doe naar het DNA van innovatieve organisaties. Met Team up maken we de makkelijke tool voor slimmer teamwerk. Het platform brengt online samenwerking en leren bij elkaar. Teams kunnen slimmer werken en slimmer worden in één digitale werkplek.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Ik ben een inhoudsfanaat en mag nog beter leren hoe ik klanten en teamgenoten optimaal meeneem in mijn verhaal zonder aannames te doen over hun voorkennis. Tegelijkertijd heeft dat te maken met mijn gebrekkige geduld. Ik kan nog steeds maar met moeite accepteren dat sommige zaken nu eenmaal (doorloop)tijd nodig hebben om tot wasdom te komen. Dat is in een startup soms frustrerend, zeker als de markt dingen van je vraagt die je nog moet maken. Gelukkig is het grootste bouwen inmiddels achter de rug en kunnen we ons nog verder specialiseren in het bijdragen aan het succes van onze klanten.

Wat houdt je buiten je werk bezig?

Ik hou van lezen, lekker de bossen in gaan met de honden, koken/eten en paardrijden. Hoewel dat laatste nu op een laag pitje staat en is vervangen door fitness en yoga. Verder lees ik alles wat los en vast zit - en heb ik daardoor te maken met een chronisch gebrek aan kastruimte.

Hoe kwam je bij JM terecht?

Toen een bekende van me nog lid was, en er bij ons op kantoor een interessante bijeenkomst werd georganiseerd, vond ik het een mooi moment om aan te sluiten. Sindsdien ben ik met veel plezier lid van JM!

Maart 2017

Susanne van de Velden - Kring Midden-Brabant

"Ik ben een inhoudsfanaat"

Susanne van de Velden
JM'er in the Spotlight - maart 2017