Jong Management

Terugblik: Bedrijfsbezoek CV in Spe

Evenementenverslag

Op donderdag 24 mei 2018 ging JM Amsterdam op bedrijfsbezoek bij CV in Spe, het bedrijf van JM-lid Margreta Barten. Tijdens het bezoek kregen de aanwezigen niet alleen een presentatie over CV in Spe en haar programma’s, maar ging de groep ook zelf actief aan de slag tijdens een workshop van Margreta en haar collega’s Maartje Popma en Babette Dorresteijn.

Over CV in Spe

Benieuwd naar de laatste dag van jóuw werkende leven? Ontdek welke voordelen het heeft om een persoonlijk toekomstplan te hebben. Het CV in Spe is de tegenhanger van het gewone curriculum vitae waarin de toekomstige loopbaan, in combinatie met de levensloop in beeld wordt gebracht. Het stelt iemand in staat gedurende de verdere loopbaan (en privéleven) bewuster keuzes te maken doordat er gefocust wordt op een zelf uitgedacht einddoel, gebaseerd op persoonlijke waarden en idealen, wensen en unieke kwaliteiten. De missie van CV in Spe is mensen de kracht en het lef geven om regie te nemen over eigen gedrag en loopbaan. Dit doet zij door het vergroten van zelfinzicht én het vinden van een betekenisvolle richting in het leven.

Wat levert een CV in Spe programma o.a. voor de organisatie op?

Medewerkers op het juiste moment op de juiste plek, omdat ze weten wat ze kunnen en willen. Onafhankelijke medewerkers die zelf initiatief nemen vanuit intrinsieke motivatie. Resultaatgerichte medewerkers die een verantwoordelijke houding aannemen

Deze workshop voor JM kring Amsterdam werd verzorgd door Maartje Popma en JM-lid Margreta Barten. Beiden hebben een ruime ervaring in Human Resources en zijn van mening dat dit werkveld veel meer zou moeten uitgaan van de zelfregie van de medewerker. Maartje heeft het CV in Spe-programma in 2006 bedacht en ontwikkeld, in 2017 is de online tool in gebruik genomen. Margreta werkt sinds 2015 met CV in Spe en is CV in Spe-coach van het eerste uur. Samen bouwen zij nu verder aan het bedrijf. Inmiddels is CV in Spe B.V. uitgegroeid tot een landelijk coaching- en trainingsbureau met 12 coaches. De ambitie is om eind dit jaar met 22 coaches samen te werken.

De workshop had plaats op donderdag 24 mei 2018 van 18.00 – 20.30 uur op kantoor bij CV in Spe (Sugar City, Suikersilo West 26, 1165 MP Halfweg).

Terugblik: Bedrijfsbezoek CV in Spe