Jong Management

Thijs Putman - Kring Eindhoven

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Thijs Putman, 33 jaar. Ik ben medeoprichter en technische directeur van StudyPortals. StudyPortals is een online-studiekeuzeplatform voor het Engelstalig hoger onderwijs. Wij helpen studenten van over de hele wereld bij het vinden van hun Bachelor- of Masteropleiding. StudyPortals is ruim tien jaar geleden ontstaan uit de frustratie van drie studenten over het gebrek aan goede informatie binnen de steeds verder internationaliserende hoger-onderwijsmarkt. Van drie oprichters zijn we inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf met ongeveer 160 medewerkers. Ons hoofdkantoor is in Eindhoven, verder hebben we een grote vestiging in Boekarest en saleskantoren in het Verenigd Koninkrijk, Boston en Melbourne.

Wat wil je de komende jaren bereiken met StudyPortals?
De komende jaren willen we StudyPortals verder laten groeien, van wat op dit moment primair een zoekmachine voor opleidingen is, naar een marktplaats waar we studenten en universiteiten op een zo goed mogelijk manier aan elkaar proberen te koppelen. Bij deze ontwikkeling redeneren we vanuit het perspectief van de student. Onze overtuiging is dat, wanneer we de student helpen de best mogelijke keuze te maken, we tegelijkertijd onze klanten (de universiteiten) maximaal van dienst zijn bij het optimaal invullen van hun collegebanken.

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?
De afgelopen tien jaar ben ik van softwareontwikkelaar gegroeid naar eindverantwoordelijke voor een team van ongeveer dertig softwareontwikkelaars en designers. Een gave uitdaging die nog lang niet ten einde is: Naarmate mijn team de komende jaren verder schaalt, wordt het voor mij noodzakelijk volledig afstand te nemen van de operatie. De afgelopen jaren heb ik daar zeker al stappen ingezet, maar het bloed kruipt nog steeds waar het niet gaan kan. Met onze doorlopende groei wordt het steeds moeilijker deze eigenschappen te balanceren met andere, meer lange termijn, prioriteiten.

Hoe draagt Jong Management bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?
Binnen StudyPortals ben ik relatief intern gericht; ik ben veel bezig met zowel de techniek als het faciliteren van onze productontwikkeling in de brede zin. Het is zodoende makkelijk mezelf te verliezen in de dagelijkse praktijk. JM heeft mij de afgelopen jaren veel nieuwe perspectieven geboden; zowel in verbreding als verdieping. De kans om in de keuken te kijken bij de vele verschillende bedrijven die de regio Eindhoven rijk is en de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met gelijkgestemden van uiteenlopend pluimage is voor mij erg leerzaam (en uiteraard ook erg leuk) geweest!

Thijs Putman - Kring Eindhoven

Thijs Putman (rechts) samen de twee andere oprichters van Studyportals.

'JM heeft mij de afgelopen jaren veel nieuwe perspectieven geboden; zowel in verbreding als verdieping.'