Jong Management

Wouter Aarts - Kring Midden-Brabant

JM’er in the Spotlight

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Wouter Aarts, 31 jaar en woon in Den Bosch. Ik ben operationeel verantwoordelijk voor ons mooie familiebedrijf Nederland Vacature Groep met daarbinnen de online platformen NederlandVacature.nl, BelgieVacature.be, JoBBsquare en RecruitingFriends.
RecruitingFriends is mijn geesteskind, hiermee creëren we het grootste P2P recruitmentplatform ter wereld, waarbij iedereen hulp kan geven of ontvangen bij de volgende stap in zijn/haar carrière.

Hoe dat werkt? Bedrijven plaatsen kosteloos vacatures en betalen achteraf voor een getekend arbeidscontract (max € 1.000,= bij fulltime dienstverband). 40% van deze vergoeding wordt uitbetaald aan de nieuwe medewerker en 40% gaat naar de ‘recruiter’ die hem/haar heeft geholpen aan de juiste vacature (iedereen kan de ‘recruiter’ zijn). Zo ontstaat er een gemotiveerde community die keer op keer vacatures vervult en geven we de arbeidsmarkt weer terug aan de mensen waar het om draait.

15 jaar geleden zijn mijn ouders gestart met NoordBrabantVacature.nl. Dit is uitgegroeid tot een landelijke vacaturesite in Nederland en Belgie waar we met 15 mensen vol passie aan werken.
De benodigde financiering om te kunnen participeren heeft me aan het denken gezet: “hoe ga ik dit in hemelsnaam terugbetalen?” Daarna ben ik kritisch gaan kijken naar de markt, onze producten en heb ik me de vraag gesteld ‘als ik opnieuw zou beginnen, hoe zou dat eruit zien?’ Wat is de perfecte manier waarop werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen vinden? RecruitingFriends is het antwoord hierop.

TIP: Laat eens alle bestaande business in gedachte los, kijk opnieuw naar je klanten/users en schets de perfecte situatie zonder beperkingen. Evolueren van je bestaande business of het ontstaan van nieuwe initiatieven is het gevolg!

In welk opzicht wil je in je werk nog groeien?

Meer werken AAN de groei van ons bedrijf in plaats van IN het bedrijf werken. Door meer enthousiaste professionals aan ons binden die samen de arbeidsmarkt en de wereld willen veroveren!

Hoe kwam je bij JM terecht en hoe draagt kring Midden-Brabant bij aan jouw persoonlijke en zakelijke groei?

“People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do”. Mijn netwerk verbreden met mensen met deze visie maakte dat een oud lid me tipte op JM.
Er ontstaan vriendschappen, partnerships, er worden tips en tricks gedeeld en iedereen heeft de intentie om elkaar beter te maken. Dat is toch gaaf!

Wouter Aarts - Kring Midden-Brabant

Wouter Aarts
Kring Midden-Brabant

'“People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do”. Mijn netwerk verbreden met mensen met deze visie maakte dat een oud lid me tipte op JM.
Er ontstaan vriendschappen, partnerships, er worden tips en tricks gedeeld en iedereen heeft de intentie om elkaar beter te maken. Dat is toch gaaf!'